Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişne Soslu Yoğurt Keki Tarifi

Vişne Soslu Yoğurt Keki

Vişne Soslu Yoğurt Keki Tarifi

Vişne Soslu Yoğurt Keki tarifi: Vişne Soslu Yoğurt Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Vişne Soslu Yoğurt Keki nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişne Soslu Yoğurt Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı için:

  • 175 gram un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

İç dolgusu için:

  • 1 kilogram süzme yoğurt
  • 5 adet yumurta
  • 1 paket vanilyalı puding (toz halinde marketlerde satılan)
  • 150 gram şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

Vişne Sosu İçin:

  • 400 gram vişne (dondurulmuş ürün de kullanabilirsiniz)
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Vişne Soslu Yoğurt Keki tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kasede un, tereyağ, yumurta, toz şeker ve kabartma tozunu karıştırarak yoğurun.
  • Yoğurulan hamurun üçte ikisini merdane yardımıyla açın ve altına pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz kelepçeli kek kalıbına yerleştirin.
  • Kalan hamuru ikiye bölüp, iki adet ince uzun rulo yapın ve merdane ile açarak kek kalıbının kenarlarını elinizle hafifçe bastırarak kaplayın.
  • Çatal ile bastırarak üzerine çizikler atın ve üst malzemeyi hazırlayana kadar buz dolabında bekletin.
  • Üst malzemesi için bir kapta yumurta, şeker ve sıvı yağı iyice karıştırın.
  • Üzerine bir paket hazır toz vanilyayı ekleyip, karışıma iyice yedirin.
  • Toz pudingi iyice yedirdikten sonra süzme yoğurdu ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Kek kalıbını buzdolabından çıkarın ve karışımı hamurun üzerine döküp üzerini spatula yardımıyla düzeltin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kapağını hiç açmadan 1 saat pişirin.
  • 1 saat piştikten sonra fırını kapatın ve kapağını hiç açmadan keki 10 dakika bu şekilde bekletin.
  • Buzdolabında 2 saat bekletin.
  • Bu sırada bir sos tenceresi ya da tavasında vişne ve şekeri, şeker eriyene kadar pişirin.
  • 2 yemek kaşığı su ile sulandırılmış nişastayı üzerine dökün ve tekrar karıştırın.
  • Koyulaşmaya başlayınca altını kapatın ve ocaktan alın.
  • Kek soğuduktan sonra vişne sosunu üzerine dökün ve servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025