Vişne Soslu Yoğurt Keki Tarifi
Vişne Soslu Yoğurt Keki tarifi: Vişne Soslu Yoğurt Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Vişne Soslu Yoğurt Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Vişne Soslu Yoğurt Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 175 gram un
- 2 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
- 1 adet yumurta
- 100 gram toz şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç dolgusu için:
- 1 kilogram süzme yoğurt
- 5 adet yumurta
- 1 paket vanilyalı puding (toz halinde marketlerde satılan)
- 150 gram şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
Vişne Sosu İçin:
- 400 gram vişne (dondurulmuş ürün de kullanabilirsiniz)
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Vişne Soslu Yoğurt Keki tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasede un, tereyağ, yumurta, toz şeker ve kabartma tozunu karıştırarak yoğurun.
- Yoğurulan hamurun üçte ikisini merdane yardımıyla açın ve altına pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz kelepçeli kek kalıbına yerleştirin.
- Kalan hamuru ikiye bölüp, iki adet ince uzun rulo yapın ve merdane ile açarak kek kalıbının kenarlarını elinizle hafifçe bastırarak kaplayın.
- Çatal ile bastırarak üzerine çizikler atın ve üst malzemeyi hazırlayana kadar buz dolabında bekletin.
- Üst malzemesi için bir kapta yumurta, şeker ve sıvı yağı iyice karıştırın.
- Üzerine bir paket hazır toz vanilyayı ekleyip, karışıma iyice yedirin.
- Toz pudingi iyice yedirdikten sonra süzme yoğurdu ekleyin ve iyice karıştırın.
- Kek kalıbını buzdolabından çıkarın ve karışımı hamurun üzerine döküp üzerini spatula yardımıyla düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kapağını hiç açmadan 1 saat pişirin.
- 1 saat piştikten sonra fırını kapatın ve kapağını hiç açmadan keki 10 dakika bu şekilde bekletin.
- Buzdolabında 2 saat bekletin.
- Bu sırada bir sos tenceresi ya da tavasında vişne ve şekeri, şeker eriyene kadar pişirin.
- 2 yemek kaşığı su ile sulandırılmış nişastayı üzerine dökün ve tekrar karıştırın.
- Koyulaşmaya başlayınca altını kapatın ve ocaktan alın.
- Kek soğuduktan sonra vişne sosunu üzerine dökün ve servis edin.