Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişne Soslu Supangle Tarifi

Vişne Soslu Supangle

Vişne Soslu Supangle Tarifi

Vişne Soslu Supangle tarifi: Vişne Soslu Supangle için gerekli malzemeler nelerdir? Vişne Soslu Supangle nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişne Soslu Supangle yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sos için:

  • 100 gram vişne (çekirdeksiz donmuş)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı nişasta

Supanglesi için:

  • 500 mililitre süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 50 gram tereyağı
  • 50 gram bitter çikolata
  • 1/2 su bardağı soğuk su
  • 1 paket pötibör bisküvi (isteğe bağlı)

Vişne Soslu Supangle tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak sos yapılarak başlanır. Suyun içine nişasta eklenerek karıştırılır.
  • Vişne sos tenceresine alınır, üzerine toz şeker ve nişastalı karışım dökülerek kıvam alana kadar ocakta karıştırılarak pişirilip soğumaya bırakılır.
  • Supanglesi için süt, un, kakao, şeker ve yumurta sarısı tencereye alınıp sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alınıp içine tereyağı ve çikolata eklenip hızlıca karıştırılır.
  • Ilımaya bırakılır. Ilınınca soğuk su eklenip mikser yardımıyla 5 dakika çırpılır.
  • Supangle, petibör ve vişneli sos kase veya bardaklara sırayla paylaştırılıp isteğe bağlı süslenerek en az 2 saat soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025