Vişne Soslu Supangle Tarifi
Vişne Soslu Supangle tarifi: Vişne Soslu Supangle için gerekli malzemeler nelerdir? Vişne Soslu Supangle nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Vişne Soslu Supangle yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sos için:
- 100 gram vişne (çekirdeksiz donmuş)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 su bardağı su
- 1 tepeleme tatlı kaşığı nişasta
Supanglesi için:
- 500 mililitre süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 50 gram tereyağı
- 50 gram bitter çikolata
- 1/2 su bardağı soğuk su
- 1 paket pötibör bisküvi (isteğe bağlı)
Vişne Soslu Supangle tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak sos yapılarak başlanır. Suyun içine nişasta eklenerek karıştırılır.
- Vişne sos tenceresine alınır, üzerine toz şeker ve nişastalı karışım dökülerek kıvam alana kadar ocakta karıştırılarak pişirilip soğumaya bırakılır.
- Supanglesi için süt, un, kakao, şeker ve yumurta sarısı tencereye alınıp sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alınıp içine tereyağı ve çikolata eklenip hızlıca karıştırılır.
- Ilımaya bırakılır. Ilınınca soğuk su eklenip mikser yardımıyla 5 dakika çırpılır.
- Supangle, petibör ve vişneli sos kase veya bardaklara sırayla paylaştırılıp isteğe bağlı süslenerek en az 2 saat soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.