Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişne Soslu Kuzu Pirzola Tarifi

Vişne Soslu Kuzu Pirzola

Vişne Soslu Kuzu Pirzola Tarifi

Vişne Soslu Kuzu Pirzola tarifi: Vişne Soslu Kuzu Pirzola için gerekli malzemeler nelerdir? Vişne Soslu Kuzu Pirzola nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişne Soslu Kuzu Pirzola yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Etler için:

  • 3 adet kalem pirzola

Marine için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 dal taze kekik
  • 1 dal taze biberiye

Sos için:

  • 100 gram dondurulmuş vişne
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı su

Vişne Soslu Kuzu Pirzola tarifi nasıl yapılır?

  • Marinasyon için pirzolalarımızın iki yüzeyine de tuz ve karabiber serpip zeytinyağı dolu bir kaba alalım.
  • Kekik ve biberiyeyi de ekledikten sonra yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Sos malzemelerini sos tenceresine alalım. Vişneleri kaşıkla hafifçe ezerek kaynatalım.
  • El blenderı ile iri parça kalmayana kadar çekip tekrar tavaya alalım.
  • Hafif kıvam alıp suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Marine ettiğimiz pirzolalar için tavada zeytinyağını iyice kızdıralım.
  • Yüksek ateşte iki tarafını mühürledikten sonra kısık ateşe alıp pişirelim. Afiyet olsun.

Vişne Soslu Kuzu Pirzola tarifinin püf noktası nedir?

Pişme derecesini kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Biz etin iki yüzeyini de 4 dakika pişirdik.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025