Vişne Soslu Kek Tarifi
Vişne Soslu Kek tarifi: Vişne Soslu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Vişne Soslu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Vişne Soslu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek harcı için:
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı bal
- 1/2 çay bardağı hindistan cevizi yağı
- 1,5 su bardağı yulaf unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı hindistan cevizi tozu
Yoğurt aroması için:
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı kiraz sosu
Kiraz sosu için:
- 1 kase kiraz
- 1 tatlı kaşığı bal
Vişne Soslu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve balı köpük kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Ardından sıvı malzemeleri ekliyoruz.
- Yulaf unu, kabartma tozu, havuç rendesi ve Hindistan cevizi tozunu ekliyoruz.
- Ayrı bir kasede yoğurt ve balı çırpıyoruz, içerisine hazırladığımız kiraz sosunu ekliyoruz ve dolaba kaldırıyoruz.
- Son olarak kiraz sosunu yapalım. Kirazlarımızı suyunu salana kadar pişirelim, piştikten sonra balı ekleyelim.
- Sufle kaplarımıza kek harcını ekliyoruz ardından yoğurt kremasını ve tekrar kek harcını ekliyoruz.
- Tenceremize eklediğimiz 1 litre suyun içerisine sufle kaplarımızı ekliyoruz.
- Kapağı kapalı çok uzun süre pişirmeyelim ki kekimiz terlemesin. Afiyet olsun.