Vişne Soslu Kedidilli Muhallebi Tarifi
Vişne Soslu Kedidilli Muhallebi tarifi: Vişne Soslu Kedidilli Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Vişne Soslu Kedidilli Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Vişne Soslu Kedidilli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebi için:
- 1/2 litre süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 2-3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 2-3 yemek kaşığı krema
Vişne sosu için:
- 1/2 paket dondurulmuş vişne
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 çay bardağı su
- 1-2 yemek kaşığı şeker
- 1/2 paket kedidili bisküvi
- 1 su bardağı süt (ıslatmak için)
Vişne Soslu Kedidilli Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı eritin. İçerisine unu ekleyerek, un kokusu çıkana dek kavurun.
- Şekeri ekleyin. Azar azar devamlı karıştırmaya devam ederek sütü ekleyin. Göz göz olana dek pişirin. (Kıvam çok koyu gelirse daha sulu seviyorsanız 1 kahve fincanı kadar daha süt azar azar ekleyebilirsiniz.)
- Ocaktan aldıktan sonra vanilin ve krema ekleyerek mikserle 7-8 dakika kadar çırpın.
- Kedidillerini yarıya bölün, 1-2 tur çevirerek sütün içerisinde ıslatın servis bardaklarının köşelerine yerleştirin.
- Üzerilerine hazırladığınız krema dökün ve oda sıcaklığında soğutun.
- Vişne sosu için: Vişne ve şekeri ocağa alın 1-2 tıkırdatın. Ayrı bir kasede nişasta ve suyu çırpın.
- Kaynayan vişneye ekleyin. Koyulaşıp göz göz olunca ocaktan alın ve ılıtın.
- Ilınan sosu soğumuş muhallebinin üzerine dökün ve en az 5-6 saat dolapta bekleterek servis edin. Afiyet olsun.