Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişne Soslu Kedidilli Muhallebi Tarifi

Vişne Soslu Kedidilli Muhallebi

Vişne Soslu Kedidilli Muhallebi Tarifi

Vişne Soslu Kedidilli Muhallebi tarifi: Vişne Soslu Kedidilli Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Vişne Soslu Kedidilli Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişne Soslu Kedidilli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Muhallebi için:

  • 1/2 litre süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 2-3 yemek kaşığı krema

Vişne sosu için:

  • 1/2 paket dondurulmuş vişne
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1-2 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 paket kedidili bisküvi
  • 1 su bardağı süt (ıslatmak için)

Vişne Soslu Kedidilli Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı eritin. İçerisine unu ekleyerek, un kokusu çıkana dek kavurun.
  • Şekeri ekleyin. Azar azar devamlı karıştırmaya devam ederek sütü ekleyin. Göz göz olana dek pişirin. (Kıvam çok koyu gelirse daha sulu seviyorsanız 1 kahve fincanı kadar daha süt azar azar ekleyebilirsiniz.)
  • Ocaktan aldıktan sonra vanilin ve krema ekleyerek mikserle 7-8 dakika kadar çırpın.
  • Kedidillerini yarıya bölün, 1-2 tur çevirerek sütün içerisinde ıslatın servis bardaklarının köşelerine yerleştirin.
  • Üzerilerine hazırladığınız krema dökün ve oda sıcaklığında soğutun.
  • Vişne sosu için: Vişne ve şekeri ocağa alın 1-2 tıkırdatın. Ayrı bir kasede nişasta ve suyu çırpın.
  • Kaynayan vişneye ekleyin. Koyulaşıp göz göz olunca ocaktan alın ve ılıtın.
  • Ilınan sosu soğumuş muhallebinin üzerine dökün ve en az 5-6 saat dolapta bekleterek servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025