Vişne Soslu Ayva Tatlısı Tarifi
Vişne Soslu Ayva Tatlısı tarifi: Vişne Soslu Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Vişne Soslu Ayva Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Vişne Soslu Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tatlı için:
- 3 adet ayva
- 6 yemek kaşığı toz şeker (esmer şeker, bal vs de kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı su
- 6-8 adet ayva çekirdeği
- 1/2 çay bardağı vişne
Sos için:
- 1 su bardağı vişne
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı kaymak (her ayva için)
- 1 kase file fıstık (isterseniz ceviz, fındık vs de kullanabilirsiniz)
Vişne Soslu Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Ayvaları ortadan ikiye bölün, çekirdekleri çıkartın. Uçlarındaki odunsu kısımları da temizleyin. Temizlediğiniz ayvaları bir tencereye dizin.
- Tencereye ayvaların üstüne gelecek şekilde toz şekeri ilave edin. Bir su bardağı suyu ya da vişne suyunu da ekleyin.
- Kenara ayırdığınız ayva çekirdeklerini tencereye ilave edin. Bir avuç vişneyi de ekleyin, rengi kırmızı olsun. Ayrıca bu kısımda karanfil ve tarçın çubuğu ekleyebilirsiniz.
- Kısık ateşte ayvalar yumuşayıp rengini alana kadar pişirin. Ayva yumuşayınca ters çevirin.
- Bu sırada ayva çekirdeklerinin jölemsi bir hal aldığını göreceksiniz, suyundan alıp ayvaların üstüne dökün, bir süre de böyle pişirin.
- Ayvalar pişerken başka bir tencerede vişne sosu malzemelerini koyun ve karıştırın. Sos kaynayınca kenara alın soğusun.
- Tencerede soğumaya bıraktığınız ayvaları servis tabağına alın. Vişne sosunu ayvaların ortasına koyun. Üzerlerine kaymak ilave edin ve isteğe göre fıstık serperek servis yapın. Afiyet olsun.
Vişne Soslu Ayva Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Kaymağınız yoksa sade dondurmayla da çok keyifli olacaktır.