Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişne Marmelatı Tarifi

Vişne Marmelatı

Vişne Marmelatı Tarifi

Vişne Marmelatı tarifi: Vişne Marmelatı için gerekli malzemeler nelerdir? Vişne Marmelatı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişne Marmelatı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 kilogram vişne
  • 10 su bardağı su
  • 4 kilogram toz şeker

Vişne Marmelatı tarifi nasıl yapılır?

  • Vişneler temizlenir, yıkanır ve süzülerek tencereye alınır. Şeker üzerine ilave edilir ve 1 gece şekerle beklenir.
  • Bekleyip suyunu salan vişnelere 10 bardak su ilave edilir, pişmeye başladıkça az gelirse ilave edilebilir. Kaynadıktan sonra altı kısılır ve 1 saat böyle kaynatılır.
  • Pişen vişnelerin suyu süzülür ve sıcaklığı ile vişne suları şişelere boşaltılır ve kapakları sıkıca kapatılır. Kalan vişnelerden arzu ettiğimiz miktarda tencereye hoşaf için ayrılır ve üzerine su ile damak tadınıza göre arzu edilen miktarda şeker ilavesi ile şeker eriyene kadar kaynatılır.
  • Kalan vişneler soğutulur ve kevgirde elimizle ezerek çekirdeklerinde ayrılarak posası alttan alınır. Bu işlem biraz uzun sürebiliyor ama sonuç harika. İçinde suyu çok fazla kalmadığı için kıvamı iyi oluyor.
  • Tamamen çekirdekleri ayrılan vişne marmelatı hazırdır, afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025