Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişne Kompostosu Tarifi

Vişne Kompostosu

Vişne Kompostosu Tarifi

Vişne Kompostosu tarifi: Vişne Kompostosu için gerekli malzemeler nelerdir? Vişne Kompostosu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişne Kompostosu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 800 gram vişne
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı su
  • 2 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın

Vişne Kompostosu tarifi nasıl yapılır?

  • Sap kısımlarını ayıklayıp bol suda yıkadığınız vişnelerin suyunu süzdürün.
  • Su ve toz şekeri derin bir tencereye alın. Tel bir çırpıcı yardımıyla şeker eriyene kadar karıştırın. Karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kısık ateşte kaynatın.
  • Kaynamaya başlayan şerbet karışımına vişne tanelerini katıp kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.
  • Çubuk tarçın ve karanfilleri içinden çıkartın. Oda ısısında ılınan kompostoyu buzdolabında soğuttuktan sonra taneleriyle birlikte servis edin.

Vişne Kompostosu tarifinin püf noktası nedir?

Taze vişne kullanacaksanız çekirdeklerini çıkarmayın, dondurulmuş vişne kullanacaksanız buzunu çözdürmeden direkt olarak şerbet karışımına ekleyebilirsiniz.Dağılmaması için vişneleri çok fazla kaynatmamaya dikkat edin, kompostoyu kısık ateşte pişirin.

Vişne Kompostosu tarifi için servis önerisi

Komposto suyunu soğuk içecek olarak da tüketebilirsiniz.Kompostoyu, ağzı kapalı cam bir kapta iki hafta süresince buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025