Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişne Kebabı Tarifi

Vişne Kebabı

Vişne Kebabı Tarifi

Vişne Kebabı tarifi: Vişne Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Vişne Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişne Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 kilogram vişne
  • 750 gram kuzu kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet limon suyu
  • 2 yemek kaşığı sade yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 demet maydanoz
  • 4 adet tırnak pide

Vişne Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle tek çekim kuzu kıymayı baharatlarla birlikte yoğuruyoruz.  Dolapta 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Sonra 15-20 gr büyüklüğünde yuvarlıyoruz.
  • 1 kg vişnenin suyunu çıkartıyoruz. Sonra bir tencereye 1 tl kadar su koyup kaynatıyoruz ve 10 dakika haşlıyoruz.
  • Sonra başka bi tencerede salçayı sade yağla beraber kavuruyoruz. Köfteleri içine atıyoruz yaklaşık 2 dakika kadar bu tencerede kavuruyoruz.  İçerisine silme çay kaşığı tuz, karabiber,yenibahar ekliyoruz.
  • En son çıkardığımız vişne suyunu da ekliyoruz ve suyunu çekene kadar kaynatıyoruz. Limon suyunu ekleyip, suyunu çektikten sonra, suyunu çıkardığımız vişne tanelerini de ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tırnak pideleri küçük küçük doğrayıp (isteğe göre tereyağda kavurup) tabağa alıyoruz.  Maydonozu doğrayıp servis ederken üzerine ekliyoruz. Herkese şimdiden afiyet olsun :)

Vişne Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Kıymayı yoğurduktan sonra dinlendirmek lezzeti arttıracaktır. Karıştırırken kısık ateşte olmasına dikkat etmekte fayda var.

Vişne Kebabı tarifi için servis önerisi

Sunum için pideleri tereyağda kavurabilirsiniz. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025