Vişne Kebabı Tarifi
Vişne Kebabı tarifi: Vişne Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Vişne Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Vişne Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Köfte harcı için:
- 500 gram yağlı kıyma (kuzu ya da dana)
- 1/2 demet maydanoz
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 tutam kimyon
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
Diğer kısım için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 450 gram dondurulmuş vişne (sulu olmalı)
- 1 avuç ıspanak
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2-3 dilim pide (tereyağında kızartılmış ve dilimlenmiş)
Vişne Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce köfte malzemelerini rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz ve baharatlar ile beraber yoğurup minik toplar halinde yuvarlayın.
- Çelik ya da bakır bir tencereye tereyağı ve köfteleri ekleyip kavurun. Bu aşamada köftelere çok kaşık değdirmeden kavurun, tencereyi sallayarak kavurabilirsiniz.
- Köfteler güzelce kızarınca çam fıstığı ve dondurulmuş vişneleri suyu ile beraber ekleyin.
- Yüksek ateşte suyunu çekince pişmiş köftelere ıspanak yapraklarını ekleyin ve üzerine çok az 1 tutam tarçın serpin. Daha fazla pişirmeden ocaktan alın.
- Ayrı bir tavada pideleri dilimleyin ve tereyağında kızartın.
- Pidelerin üzerine köfteli karşımı dökerek servis edin. Afiyet olsun.
Vişne Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Köfte harcını buzdolabında 1 saat dinlendirmenizi öneririm.