Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vişne Kebabı Tarifi

Vişne Kebabı

Vişne Kebabı Tarifi

Vişne Kebabı tarifi: Vişne Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Vişne Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vişne Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Köfte harcı için:

  • 500 gram yağlı kıyma (kuzu ya da dana)
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz

Diğer kısım için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 450 gram dondurulmuş vişne (sulu olmalı)
  • 1 avuç ıspanak
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2-3 dilim pide (tereyağında kızartılmış ve dilimlenmiş)

Vişne Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce köfte malzemelerini rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz ve baharatlar ile beraber yoğurup minik toplar halinde yuvarlayın.
  • Çelik ya da bakır bir tencereye tereyağı ve köfteleri ekleyip kavurun. Bu aşamada köftelere çok kaşık değdirmeden kavurun, tencereyi sallayarak kavurabilirsiniz.
  • Köfteler güzelce kızarınca çam fıstığı ve dondurulmuş vişneleri suyu ile beraber ekleyin.
  • Yüksek ateşte suyunu çekince pişmiş köftelere ıspanak yapraklarını ekleyin ve üzerine çok az 1 tutam tarçın serpin. Daha fazla pişirmeden ocaktan alın.
  • Ayrı bir tavada pideleri dilimleyin ve tereyağında kızartın.
  • Pidelerin üzerine köfteli karşımı dökerek servis edin. Afiyet olsun.

Vişne Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Köfte harcını buzdolabında 1 saat dinlendirmenizi öneririm.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025