Vişne Jöleli Kek Tart Tarifi
Vişne Jöleli Kek Tart tarifi: Vişne Jöleli Kek Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Vişne Jöleli Kek Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Vişne Jöleli Kek Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki İçin:
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2-2,5 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Kreması İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
- 1 paket hazır vişne jölesi
Vişne Jöleli Kek Tart tarifi nasıl yapılır?
- Kek için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Sıvı yağ ve sütü de ilave edip çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip çırpın.
- İyice yağladığınız kek tart kalıbına harcı boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika pişirin.
- Krema için un, toz şeker, vanilya ve sütü bir tencereye koyun.
- Orta ateşte göz göz olana kadar sürekli karıştırarak kremayı pişirin.
- Ocağın altını kapattıktan sonra hızlı bir şekilde yumurta sarısı ve tereyağını ilave edip karıştırın.
- Kremayı başka bir kaba alıp streç filmle hava almayacak şekilde kapatıp soğumaya bırakın.
- Hazır vişne jölesini verilen tarife göre hazırlayın ve kıvam alması için bekleyin.
- Kekin orta kısmına kremayı dökün ve üzerini bir spatula ile düzeltin.
- Vişne jölesini de kremanın üzerine dökün ve spatula ile üzerini düzeltin.
- Tartın üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Vişne Jöleli Kek Tart tarifinin püf noktası nedir?
Vişne jölesinin çabuk kıvama gelmesi için buzlukta yaklaşık 10 dakika bekletebilirsiniz.