Vişne Dolgulu Limonlu Muffin Tarifi
Vişne Dolgulu Limonlu Muffin tarifi: Vişne Dolgulu Limonlu Muffin için gerekli malzemeler nelerdir? Vişne Dolgulu Limonlu Muffin nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
14 adet
Vişne Dolgulu Limonlu Muffin yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2/3 su bardağı süt
- 1 adet taze sıkılmış limon suyu
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Dolgusu için:
- 250 gram vişne
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Vişne Dolgulu Limonlu Muffin tarifi nasıl yapılır?
- Dolguyu hazırlayarak işe başlıyoruz. Bir sos tenceresinde vişne, toz şeker ve nişastayı karıştırıp kısık ateşte pişirmeye başlayın. Vişneler suyunu salacaktır. Karışım reçelden biraz sıvı bir sos kıvamını alana dek, 5 dakika kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın ve önceden ısıtmaya başlayın.
- Kuru malzemeler olan un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu bir kapta karıştırın.
- Yumurtaları ve şekeri mikserle ayrı bir kapta 2-3 dakika kadar çırpın.
- Bir su bardağının dibine limon suyunu dökün, üzerini bardak dolana dek sütle tamamlayın. Limonlu sütü, yumurtalı karışıma ekleyin.
- Ayçiçek yağını da karışıma ekleyip mikserle birkaç saniye karıştırın.
- Kuru malzemeleri eleyerek karışıma ekleyin. Malzemeler homojen olana kadar mikserle karıştırın, fazla çırpmaktan kaçının. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın.
- Muffin kalıplarının dibine 2 yemek kaşığı kadar kek hamurundan koyun.
- Üzerlerine 1 yemek kaşığı kadar vişneli sostan koyun (sıvı kısmından çok vişneli kısmından koymaya özen gösterin).
- Sosun üzerini tekrar kek hamuruyla kapatıp ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra en az 10 dakika soğumasını bekleyin ve kalıptan çıkarıp, limon ve vanilya kokusunu takip edip mutfağınıza gelen sevdiklerinizle paylaşın.
Vişne Dolgulu Limonlu Muffin tarifinin püf noktası nedir?
Kuru malzemeleri eledikten sonra ayrı bir kapta bekletin. Dolgu kremasını soğuduktan sonra kullanın.Taze sıkılmış limonlu süt karışımı, muffinlerin kabarmasını sağlayacaktır.