Vietnamese Noodle Tarifi
Vietnamese Noodle tarifi: Vietnamese Noodle için gerekli malzemeler nelerdir? Vietnamese Noodle nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Vietnamese Noodle yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Noodle hamuru için:
- 150 gram un
- 75 gram su
- 10 gram maya
Kıymalı sosu için:
- 10 gram ayçiçek yağı
- 100 gram dana eti
- 20 gram kuru soğan
- 50 gram dolmalık yeşil biber
- 20 gram taze zencefil
- 50 gram acı meksika biber turşusu
- 15 gram kara fasulye sos
- 10 gram taze soğan
Vietnamese Noodle tarifi nasıl yapılır?
- Noodle hamuru için; un, su ve mayayı sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru, üç gün boyunca -18 derecede dinlendirin.
- Dinlendirme işlemi sonrasında oda sıcaklığına aldığınız hamuru, kulak memesi kıvamına gelene kadar bekletin.
- Parmak kalınlığında uzun ince rulolar haline getirdiğiniz hamur parçalarını bir araya getirdikten sonra el yardımıyla uzatarak incecik açın.
- Arzuya göre derin bir tencerede kaynamakta olan tavuk ya da içme suyunda kısa bir süre hazırladığınız noodle hamurlarını haşlayın.
- Kıymalı sosu için; dana etini satır kıyması haline getirin. Kabuğunu soyduğunuz taze zencefil, kuru soğan, acı Meksika biber turşusu, dolmalık yeşil biberi küp şeklinde doğrayın.
- Ayçiçek yağını derin bir wok tavada kızdırın. Küp şeklinde doğradığınız tüm malzemeleri yüksek ateşte soteleyin.
- Servis tabağına aldığınız haşlanmış noodle üzerine hazırladığınız kıymalı sosu gezdirdikten sonra incecik kıyılmış taze soğan eşliğinde bekletmeden servis edin.
Vietnamese Noodle tarifinin püf noktası nedir?
Dana etini keskin bıçaklar yardımıyla satır kıyması haline getirdikten sonra sos hazırlığında kullanın.Noodle hamurunu bekletme süre ve derecelerine uyun. Sonrasında oda sıcaklığına aldığınız hamuru, mermer bir tezgah üzerinde olabildiğince ince bir şekilde açın.