Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Viennese Kurabiye Tarifi

Viennese Kurabiye

Viennese Kurabiye Tarifi

Viennese Kurabiye tarifi: Viennese Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Viennese Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Viennese Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram yumuşak margarin
  • 75 gram yumuşak tereyağı
  • 75 gram pudra şekeri
  • 1 adet yumurta (çırpın ve yarısını ayırın)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 250 gram un
  • 80 gram eritilmiş bitter çikolata
  • 70 gram eritilmiş bitter çikolata (üzeri için)

Viennese Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki tereyağını, margarini ve pudra şekerini bir kap içinde el blenderı yardımıyla çırpın. İyice çırpılmış olması önemli bir nokta.
  • Yumurtayı ilave edin ve homojen olana kadar 20-30 saniye çırpın.
  • Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, karıştırın.
  • Benmari usulü erittiğiniz bitter çikolatayı karışımın içine ekleyin.
  • Elde ettiğiniz karışımı sıkma poşetine döküp şekiller verebilirsiniz. (Ben yıldız uçlu duy kullandım)
  • Önceden ısıtılmış fırında, 160 derecede 14-16 dakika kontrollü olarak pişirin. Fırından çıkan kurabiyeleri, üstü için erittiğiniz çikolataya batırın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025