Viennese Kurabiye Tarifi
Viennese Kurabiye tarifi: Viennese Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Viennese Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Viennese Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram yumuşak margarin
- 75 gram yumuşak tereyağı
- 75 gram pudra şekeri
- 1 adet yumurta (çırpın ve yarısını ayırın)
- 1 paket kabartma tozu
- 250 gram un
- 80 gram eritilmiş bitter çikolata
- 70 gram eritilmiş bitter çikolata (üzeri için)
Viennese Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağını, margarini ve pudra şekerini bir kap içinde el blenderı yardımıyla çırpın. İyice çırpılmış olması önemli bir nokta.
- Yumurtayı ilave edin ve homojen olana kadar 20-30 saniye çırpın.
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, karıştırın.
- Benmari usulü erittiğiniz bitter çikolatayı karışımın içine ekleyin.
- Elde ettiğiniz karışımı sıkma poşetine döküp şekiller verebilirsiniz. (Ben yıldız uçlu duy kullandım)
- Önceden ısıtılmış fırında, 160 derecede 14-16 dakika kontrollü olarak pişirin. Fırından çıkan kurabiyeleri, üstü için erittiğiniz çikolataya batırın. Afiyet olsun.