Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Victoria Sponge Tarifi

Victoria Sponge

Victoria Sponge Tarifi

Victoria Sponge tarifi: Victoria Sponge için gerekli malzemeler nelerdir? Victoria Sponge nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Victoria Sponge yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 150 gram toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 200 gram un
  • 1 adet vanilin
  • 1 adet kabartma tozu
  • 50 mililitre süt
  • 50 mililitre sıvı yağ
  • 1 adet krema
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 10 adet çilek
  • 1 çimdik tuz

Victoria Sponge tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kapta tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
  • 2 tam yumurta ve ayrıda 2 yumurta beyazını ekleyip mikserle çırpmaya devam ediyoruz.
  • Başka bir kapta un, vanilin, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp yavaşça karışıma ekliyoruz.
  • En son süt ve sıvı yağı ekleyip spatula yardımıyla karışımı toparlıyoruz
  • Yağladığımız kalıbımıza karışımı döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika pişiriyoruz.
  • Kekimiz fırında pişerken bir kapta krema, pudra şekeri ve limon kabuğu rendesini çırpıp soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Kekimiz pişince soğumasını bekleyip ortadan ikiye kesiyoruz.
  • Keki sütle ıslatıp kremayı sürüyoruz ve dilimlediğimiz çilekleri diziyoruz.
  • Kekin üstünü kapattıktan sonra pudra şekeriyle süslüyoruz. Afiyet olsun.

Victoria Sponge tarifinin püf noktası nedir?

Kekin ortasına çilek yerine çilek reçeli ya da farklı meyveler ekleyebilirsiniz. Dilerseniz kremanın içine labne de koyabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025