Vezir Parmağı Tarifi
Vezir Parmağı tarifi: Vezir Parmağı için gerekli malzemeler nelerdir? Vezir Parmağı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Vezir Parmağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Üzeri için:
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Vezir Parmağı tarifi nasıl yapılır?
- 2 su bardağı şekeri ve 2,5 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sınra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Vezir Parmağı tarifinin püf noktası nedir?
1 büyük tepsi 8 porsiyon olarak hesaplanmıştır.
Vezir Parmağı tarifi için servis önerisi
Üzerlerini Hindistan cevizi rendesi ile süsleyebilirsiniz.