Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vezir Parmağı Tarifi

Vezir Parmağı

Vezir Parmağı Tarifi

Vezir Parmağı tarifi: Vezir Parmağı için gerekli malzemeler nelerdir? Vezir Parmağı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vezir Parmağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 su bardağı irmik

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Vezir Parmağı tarifi nasıl yapılır?

  • 2 su bardağı şekeri ve 2,5 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sınra ocaktan alarak soğumaya bırakın.

Vezir Parmağı tarifinin püf noktası nedir?

1 büyük tepsi 8 porsiyon olarak hesaplanmıştır.

Vezir Parmağı tarifi için servis önerisi

Üzerlerini Hindistan cevizi rendesi ile süsleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025