Vezir Parmağı Tarifi
Vezir Parmağı tarifi: Vezir Parmağı için gerekli malzemeler nelerdir? Vezir Parmağı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 kişilik
Vezir Parmağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 100 gram oda sıcaklığında margarin
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 3-4 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Bulamak için:
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Vezir Parmağı tarifi nasıl yapılır?
- Tatlıya öncelikle şerbetten başlayalım. Su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatalım ve kaynamaya başlayınca içerisine 3-4 damla limon suyu damlatıp 1-2 dakika daha kaynayınca ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
- Hamuru için tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım ve homojen kıvama gelene kadar güzelce yoğuralım. Şekil verelim. Daha sonra şekil verdiğimiz hamurları irmiğe bulayıp fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıktığında (yani 3-5 dakika civarı sonra) soğuk şerbeti sıcak tatlıyla buluşturalım.