Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vezir Parmağı Tarifi

Vezir Parmağı

Vezir Parmağı Tarifi

Vezir Parmağı tarifi: Vezir Parmağı için gerekli malzemeler nelerdir? Vezir Parmağı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vezir Parmağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 100 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3-4 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Bulamak için:

  • 1 su bardağı irmik

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Vezir Parmağı tarifi nasıl yapılır?

  • Tatlıya öncelikle şerbetten başlayalım. Su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatalım ve kaynamaya başlayınca içerisine 3-4 damla limon suyu damlatıp 1-2 dakika daha kaynayınca ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım ve homojen kıvama gelene kadar güzelce yoğuralım. Şekil verelim. Daha sonra şekil verdiğimiz hamurları irmiğe bulayıp fırın tepsisine dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıktığında (yani 3-5 dakika civarı sonra) soğuk şerbeti sıcak tatlıyla buluşturalım.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025