Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Verguny Tarifi

Verguny

Verguny Tarifi

Verguny tarifi: Verguny için gerekli malzemeler nelerdir? Verguny nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Verguny yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Verguny tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtayı geniş bir kase içine çırpın. Bir çırpıcıyla 1-2 dakika kadar çırpın.
  • Unu yumurtaların üzerine ekleyin. Önce bir spatula yardımıyla karıştırın ardından elinizle yoğurun.
  • Tüm malzemeler bir araya gelerek yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde hamuru tezgah üzerine alın. Yarım santimetre inceliğinde ve yuvarlak bir biçimde olacak şekilde bir oklava veya merdane yardımıyla açın.
  • Açtığınız ince hamuru baklava dilimleri oluşacak şekilde önce sağdan, ardından soldan verevli bir şekilde kesin. Yaklaşık 30-36 adet baklava dilimi şeklinde ince hamur parçası elde etmiş olacaksınız.
  • Bu baklava dilimi şeklinde hamur parçalarını da bir bıçak yardımıyla tam ortasına 2-3 santimetre uzunluğunda kesik atın.
  • Baklava dilimi şeklindeki hamuru uç kısmından tutarak bu kesikten geçirin. Kıvrılmış bir hamur elde edeceksiniz.
  • Sıvı yağı kızartma yapabileceğiniz bir tencere veya tavada ısıtın. Hazırladığınız verguny hamurlarını birer birer kızarmış yağa bırakın. Her iki tarafı da altın renginde kızarıncaya dek pişirin. Pişen verguny parçalarını kevgir yardımıyla alın.
  • Servis etmeden önce üzerine pudra şekerini serpin. Ilık veya sıcak tüketebilirsiniz, afiyetler olsun!

Verguny tarifinin püf noktası nedir?

Verguny hamurunu 0,5-1 santimetre inceliğinde açarsanız çıtır çıtır olur. Daha kalın açarsanız da pofuduk bir hamur kızartması olur. Damak tadınıza ve tercihinize göre hamurun kalınlığını değiştirebilirsiniz. Geleneksel olarak ortasından kesilen baklava dilimi şeklindeki hamur parçaları kıvrılarak kızartılır fakat dilerseniz hamuru kıvırmadan baklava dilimine kesik atılmış haliyle de kızartabilirsiniz.

Verguny tarifi için servis önerisi

Servis ederken üzerine çikolatalı veya meyveli soslar dökebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025