Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vegan Karnıyarık Tarifi

Vegan Karnıyarık

Vegan Karnıyarık Tarifi

Vegan Karnıyarık tarifi: Vegan Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Vegan Karnıyarık nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vegan Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 180 gram sert tofu
  • 4 adet büyük boy domates
  • 200 gram domates salçası
  • 2 adet büyük boy yeşil biber
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber (isteğe göre)
  • 1 tutam kıyılmış kuru arnavut biberi
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı zeytinyağı (arzuya göre ayçiçek yağı)
  • 1 tutam kekik
  • 2 adet büyük diş sarımsak
  • 4 adet defne yaprağı
  • 6 adet orta boy patlıcan

Vegan Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanların kabuklarını yol yol olacak şekilde soyun. Bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerinde zeytinyağı gezdirin ve 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar yumuşatın.
  • Sırasıyla soğanları, sarımsakları ve domatesleri rondodan geçirin ve yağda kavurun. Büyük bir teflon tavada  güzelce kavurun. Ardından kekik, karabiber, tuz, pul biber, kimyon, arnavut biberini ekleyin. Baharatlar kokusunu salınca 100 gr salçayı da ekleyip kısık ateşte pişirin.
  • 180 gr aromasız tofuyu rondodan geçirin ve kıyma kıvamına getirin. Ardından teflondaki karışımın içine ekleyin, güzelce kavurun. Baharatlar kokusunu kaybederse yarımşar tutam daha ekleyin.
  • Fırınlanmış patlıcanlarınızı çıkartın, közlenmiş kıvamdan biraz daha sert hale gelmişlerse hazır demektir. Patlıcanları bir bıçak ve kaşık yardımıyla ortasına harç eklenecek şekilde açın. Harcı patlıcaların içine doldurun.
  • Yeşil biberleri uzunlamasına kesin. Harçla doldurulmuş patlıcanların üzerine yerleştirin. Geriye kalan 100 gr salça, zeytinyağı ve ılık suyu karıştırın, fırın tepsisindeki patlıcanların üzerinden gezdirin. Bu aşamada kokusunu vermesi için tepsiye defne yaprağı yerleştirin.
  • Önceden ısınmış 180 derece fırında 20 dakika kadar, ara ara kontrol ederek pişirin.

Vegan Karnıyarık tarifinin püf noktası nedir?

Patlıcanları fırına vermeden önce çatalla delikler açın. Böylece daha yumuşak olacaktır. Harci tasmayacak sekilde patlicanlara doldurun.

Vegan Karnıyarık tarifi için servis önerisi

Karnıyarığa en çok yakışan garnitur, süzme yoğurtla yapılmış cacıktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025