Vegan Hindistan Cevizi Yoğurdu Tarifi
Vegan Hindistan Cevizi Yoğurdu tarifi: Vegan Hindistan Cevizi Yoğurdu için gerekli malzemeler nelerdir? Vegan Hindistan Cevizi Yoğurdu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 gün
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük kavanoz
Vegan Hindistan Cevizi Yoğurdu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 paket hindistan cevizi sütü (şekersiz)
- 4-6 adet probiyotik kapsül
- 1,5 yemek kaşığı agar agar (kıvam verici toz)
- 1,5 yemek kaşığı nişasta (taptoka veya ararot)
- 1 yemek kaşığı vanilya özü
- 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
Vegan Hindistan Cevizi Yoğurdu tarifi nasıl yapılır?
- Elektrikli pişiricinizde (İnstant Pot) 82 derece teneke içerisinde Hindistan cevizi sütünüzü kaynamaya bırakın. (Makinanın soteleme/kaynama/yoğurt ayarını kullanabilirsiniz)
- Nişastayı çok az kaynayan süt ile nişastayı başka bir kap içinde açıp sonra makinenize ya da ocağınızdaki karışımınıza koymanızı öneririz. Böylece nişastanız top top olmaz. (Eğer makinanız yoksa bir termometre yardımı ile sıcaklığın 82 olmasına dikkat edin, süt 82 dereceye geldikten sonra ocağınızın altını kapayın, ısının 44 dereceye düşene kadar karıştırın)
- Sonra agar agar tanelerini de yoğurdunuza ekleyin.
- 18/24 saat boyunca 82 derecede piştikten sonra kapağını açın ve 44 dereceye yaklaşık 1 saat içinde düşünce içine 4-6 adet probiyotik ekleyip tozu dağıtana kadar tahta kaşık ile kabın köşelerinde ezerek karıştırmaya devam edin.
- Probiyotikleri süt kaynarken değil süt soğuduğunda ekliyoruz ki milyonlarca sağlıklı bakteri etkileşim edebilsin.
- Kullandığınız kapsüllerdeki çeşitli probiyotik miktarı yoğurdun mayalanmasında çok büyük bir fark yarattığı gibi bu mikroorganizmalar sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur.
- Saf vanilya özünü ve tatlandırıcınızı ekleyin. Tatlandırıcılardan gelen şeker bakterileri beslemiş oluyor o yüzden bir miktar kullanmanızı öneririz.
- Makinada 44 derecede 18-24 saat boyunca fermente olsun. Makineniz yoksa yoğurdu cam kavanozlara bölüp üstünü tülbentle kapayıp içi önceden 44 dereceye ısıtılmış, sıcaklığı kapalı bir fırında ışığı açık 48 saat bekletin. Işık ortamı sıcak tutacaktır.
- Bir sonraki gün yoğurdu dolaba koyup 8 ile 15 saat daha soğumasına izin verin.
- Bu noktada yoğurdunuzun daha katı ve süzme yoğurdumsu bir kıvama gelmesi için üstünün tamamen kapalı olabileceği cam kavanozlara transfer edin. Yoğurdunuzu dolapta 7 ya da 10 gün muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Vegan Hindistan Cevizi Yoğurdu tarifinin püf noktası nedir?
Yaklaşık 9 senedir süt ürünleri yemeyen ve tüketmeyen ve yıllardır bu ürünleri evde yapan biri olarak her yolu denedim. Güzel bir kıvam almak istiyorsanız ve bu kıvamda bir yoğurda ulaşmak istiyorsanız titizlikle ısı faktörünü göz önünde bulundurarak yoğurdunuzu yapmanızı öneririz. Sterilize bir cam kap kullanmazsanız yoğurdunuz mayalanmaz o yüzden kullanacağınız tüm araçların temiz olmasına özen gösterin. Eğer iyi marka ve zengin nitelikli bir probiyotik kapsül kullanmazsanız yoğurdunuz istediğiniz sonuca ulaşmaz. Hep tahta ya da plastik bir kaşık kullanın hiç bir aşamada metal kaşık yoğurdunuza girmesin. Kalori hesabı bir kavanoz için yapılmıştır.