Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vegan Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Vegan Bal Kabağı Çorbası

Vegan Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Vegan Bal Kabağı Çorbası tarifi: Vegan Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Vegan Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vegan Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy bal kabağı (soyulmuş, kabaca doğranmış)
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet beyaz soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı su

Vegan Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm sebzeleri kabaca doğrayıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika yumuşayana kadar pişirelim.
  • Daha sonra sebzeleri tencereye alalım, 1-1.5 bardak kadar sıcak su ile karıştıralım sebzeler hemen kendilerini bırakıyor zaten.
  • Yavaş yavaş fokurdamaya başlayınca el blenderı ile çorbamızı çekelim. Pürüzsüz bir kıvam elde edince baharatları atalım.
  • Hala koyu geliyorsa biraz daha sıcak su ekleyerek afiyetle tüketebilirsiniz.

Vegan Bal Kabağı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Kırmızı soğan kullanmayın, ben kullandığım zaman hiç yakışmadı. Beyaz soğan çok daha güzel olacaktır. Bu çorba biraz koyu oluyor, çok koyu diyerek sürekli su eklememek gerekiyor. Çorbayı pişirirken sebze suyunuz varsa su yerine koyarsanız daha da lezzetli olacaktır. Dilerseniz baharat olarak zerdeçal da ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025