Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vatruşka Tarifi

Vatruşka

Vatruşka Tarifi

Vatruşka tarifi: Vatruşka için gerekli malzemeler nelerdir? Vatruşka nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vatruşka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı (tepeleme) kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya
  • 3 - 3,5 su bardağı un

İçi için:

  • 1,5 su bardağı çökelek (ya da süt loru)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Vatruşka tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık süt, kuru maya ve toz şekeri güzelce çırparak bir kabın içerisinde karıştırın.
  • Vanilya, tuz ve yumurtayı da ilave edin. Çırpma işlemine devam edin.
  • Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Streç filmle kaplayarak oda sıcaklığında 30-40 dakika kadar mayalandırın.
  • Mayalanan hamurdan 15 adet beze elde edin. Üzerlerini hafif unlayarak nemli bir bez serin ve oda sıcaklığında 15-20 dakika kadar tekrar mayalandırın.
  • Bezeler 1,5 katı büyüklüğüne çıkınca bezelerin ortasına çay bardağınızın alt tarafıyla güzelce bastırın. Ortasında çukur oluşturun. Tüm bezelere bu işlemi uygulayın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine alın.
  • İç harcının tüm malzemelerini bir kabın içerisinde güzelce çırpın. Bezelerin ortasına bölüştürün.
  • Yumurta sarısı ve tereyağını bir kasede çırpın. Fırça yardımıyla hamurun kenarlarına ve üzerine sürün. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Ardından fırından  çıkarıp afiyetle tüketin! Ellerinize sağlık.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025