Vatruşka Tarifi
Vatruşka tarifi: Vatruşka için gerekli malzemeler nelerdir? Vatruşka nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Vatruşka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı (tepeleme) kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilya
- 3 - 3,5 su bardağı un
İçi için:
- 1,5 su bardağı çökelek (ya da süt loru)
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Vatruşka tarifi nasıl yapılır?
- Ilık süt, kuru maya ve toz şekeri güzelce çırparak bir kabın içerisinde karıştırın.
- Vanilya, tuz ve yumurtayı da ilave edin. Çırpma işlemine devam edin.
- Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Streç filmle kaplayarak oda sıcaklığında 30-40 dakika kadar mayalandırın.
- Mayalanan hamurdan 15 adet beze elde edin. Üzerlerini hafif unlayarak nemli bir bez serin ve oda sıcaklığında 15-20 dakika kadar tekrar mayalandırın.
- Bezeler 1,5 katı büyüklüğüne çıkınca bezelerin ortasına çay bardağınızın alt tarafıyla güzelce bastırın. Ortasında çukur oluşturun. Tüm bezelere bu işlemi uygulayın. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine alın.
- İç harcının tüm malzemelerini bir kabın içerisinde güzelce çırpın. Bezelerin ortasına bölüştürün.
- Yumurta sarısı ve tereyağını bir kasede çırpın. Fırça yardımıyla hamurun kenarlarına ve üzerine sürün. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
- Ardından fırından çıkarıp afiyetle tüketin! Ellerinize sağlık.