Vanilyalı Rulo Pasta Tarifi
Vanilyalı Rulo Pasta tarifi: Vanilyalı Rulo Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Vanilyalı Rulo Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
6 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Vanilyalı Rulo Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pasta keki için:
- 1/3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 adet büyük boy yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Kreması için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 litre süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Vanilyalı Rulo Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın. Bir fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın.
- Üzerine uygun yağlı kağıt kesip yapıştırın. Öncelikle bir orta boy tencerenin 1/4 ü kadarına su koyun ve ocakta orta ateşte hafif kaynamasını bekleyin.
- Ayrı bir kapta un, tuzu koyun ve karıştırın.
- Isıya dayanıklı bir kapta yumurtaları ve şekeri koyun ve içinde su olan tencereye oturtup (yani benmari usulü) kısık ateşte sürekli mikser ile çırpın, homojen bir kıvam haline gelecektir.
- Parmağınızı içine batırıp sıcaklığına bakın, ılınmışsa ve iki katına çıkmışsantencereden alın ve mikserle 3 dakika daha çırpmaya devam edin.
- Zaman kaybetmeden ekleyeceksiniz tereyağını bu aşamada ekleyin, spatula ile çok hafifçe karıştırın ve kuru karışımı ( un karışımı) eleyerek ekleyip spatula ile çok yavaş hareketlerle alttan üste katlayarak kuru karışımı güzelce yedirin. Sakın çırpma teli ile karıştırmayın, karışım direkt sönecektir.
- Birbirine güzelce yedirdikten sonra fırın tepsisine hemen dökün, spatula ile tüm tepsiye eşit şekilde yayın ve fırına verin. 5-6 dakika piştikten sonra fırından çıkartın.
- İki elinizle yağlı kağıdın uçlarından tutup kekinizi tezgaha alın. Üzerine bir tane temiz yağlı kağıt örtün ve iki yağlı kağıdı bir arada tutarak hızlıca ters çevirin.
- Elinizle yavaşca yağlı kağıdı kekinden sıyırın ve atın. Ardından kremayı yapmaya başlayın.
- Krema için; tereyağı hariç bütün malzemeleri bir tencereye alın iyice çırptıktan sonra pişirmeye başlayın.
- Göz göz olduktan sonra ocaktan alın ve tereyağını koyarak çırpın. Dumanı çıktıktan sonra kekin üstüne eşit bir şekilde yayın, alttan destekleyerek rulo haline getirin.
- Birkaç çöp şiş ile aralardan saplayarak daha sağlam soğumaya bırakabilirsiniz. Soğuma işlemi tamamlandıktan sonra şişleri çıkartın.
- Üzerine pudra şekeri, meyveler veya çikolata sosları ile süsleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN.