Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vanilyalı Rulo Pasta Tarifi

Vanilyalı Rulo Pasta

Vanilyalı Rulo Pasta Tarifi

Vanilyalı Rulo Pasta tarifi: Vanilyalı Rulo Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Vanilyalı Rulo Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vanilyalı Rulo Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pasta keki için:

  • 1/3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 adet büyük boy yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Kreması için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 litre süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Vanilyalı Rulo Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın. Bir fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın.
  • Üzerine uygun yağlı kağıt kesip yapıştırın. Öncelikle bir orta boy tencerenin 1/4 ü kadarına su koyun ve ocakta orta ateşte hafif kaynamasını bekleyin.
  • Ayrı bir kapta un, tuzu koyun ve karıştırın.
  • Isıya dayanıklı bir kapta yumurtaları ve şekeri koyun ve içinde su olan tencereye oturtup (yani benmari usulü) kısık ateşte sürekli mikser ile çırpın, homojen bir kıvam haline gelecektir.
  • Parmağınızı içine batırıp sıcaklığına bakın, ılınmışsa ve iki katına çıkmışsantencereden alın ve mikserle 3 dakika daha çırpmaya devam edin.
  • Zaman kaybetmeden ekleyeceksiniz tereyağını bu aşamada ekleyin, spatula ile çok hafifçe karıştırın ve kuru karışımı ( un karışımı) eleyerek ekleyip spatula ile çok yavaş hareketlerle alttan üste katlayarak kuru karışımı güzelce yedirin. Sakın çırpma teli ile karıştırmayın, karışım direkt sönecektir.
  • Birbirine güzelce yedirdikten sonra fırın tepsisine hemen dökün, spatula ile tüm tepsiye eşit şekilde yayın ve fırına verin. 5-6 dakika piştikten sonra fırından çıkartın.
  • İki elinizle yağlı kağıdın uçlarından tutup kekinizi tezgaha alın. Üzerine bir tane temiz yağlı kağıt örtün ve iki yağlı kağıdı bir arada tutarak hızlıca ters çevirin.
  • Elinizle yavaşca yağlı kağıdı kekinden sıyırın ve atın. Ardından kremayı yapmaya başlayın.
  • Krema için;  tereyağı hariç bütün malzemeleri bir tencereye alın iyice çırptıktan sonra pişirmeye başlayın.
  • Göz göz olduktan sonra ocaktan alın ve tereyağını koyarak çırpın. Dumanı çıktıktan sonra kekin üstüne eşit bir şekilde yayın, alttan destekleyerek rulo haline getirin.
  • Birkaç çöp şiş ile aralardan saplayarak daha sağlam soğumaya bırakabilirsiniz. Soğuma işlemi tamamlandıktan sonra şişleri çıkartın.
  • Üzerine pudra şekeri, meyveler veya çikolata sosları ile süsleyebilirsiniz. AFİYET OLSUN.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025