Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vanilyalı Dondurma Tarifi

Vanilyalı Dondurma

Vanilyalı Dondurma Tarifi

Vanilyalı Dondurma tarifi: Vanilyalı Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Vanilyalı Dondurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vanilyalı Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 mililitre süt
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 500 mililitre krema
  • 140 gram şeker
  • 1 paket vanilin

Vanilyalı Dondurma tarifi nasıl yapılır?

  • Sütü kaynama noktasına getirin.
  • Yumurta sarılarını şeker ile çırpın. Vanilin kullanıyorsanız ilave edin. Sıcak sütü kepçe kepçe karıştırarak ilave edin.
  • Karışımı ocağa alın ve kısık ateşte devamlı karıştırarak kaynama noktasına getirin.
  • Karışımı soğutun. (Üzerine Kabuk bağlamaması için yapışık şekilde streç yerleştirin.)
  • 500 ml kremayi çırpın. Yumurtalı karışımı çırpılmış kremaya süzerek ilave edin ve spatula ile karıştırın.
  • Streç ile kaplayan ve 1 saat buzluğa kaldırın. Çıkarıp çırpıcı yardımı ile karıştırın ve tekrar buzluğa alın. Çıkarıp tekrar karıştırın.
  • Dondurmanın içinde buz kristalleri olmaması için bu işlemi 3 sefer yapın.
  • Son defa da karıştırdıktan sonra dondurmayı kapaklı cam hava almayan kaba alın ve buzluğa kaldırın. 1 gece buzlukta soğutun. Afiyet olsun.

Vanilyalı Dondurma tarifinin püf noktası nedir?

Çubuk vanilyanız varsa içini ve kabuğu ile beraber süte ilave edip kaynatabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025