Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vanilyalı Creme Brulee Tarifi

Vanilyalı Creme Brulee

Vanilyalı Creme Brulee Tarifi

Vanilyalı Creme Brulee tarifi: Vanilyalı Creme Brulee için gerekli malzemeler nelerdir? Vanilyalı Creme Brulee nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vanilyalı Creme Brulee yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 paket krema
  • 3 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı esmer şeker

Vanilyalı Creme Brulee tarifi nasıl yapılır?

  • Kremaları bir tencerenin içerisine boşaltın ve tencereyi ocağa alın.
  • İçine vanilyayı ilave edin ve karıştırın.
  • Kısık ateşte karıştırarak kaynama noktasına getirin. Kaynayınca ocaktan alın.
  • Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını bir cam kasenin içerisine alın.
  • Yumurta sarılarının üzerine toz şeker ekleyin ve bir tel çırpıcı yardımıyla çırpın.
  • Soğumaya bıraktığınız kremalı karışımdan birkaç kaşık alın ve yumurtalı karışımın içine yedirin.
  • Daha sonra yumurtalı karışımı azar azar kremanın içine ilave edin, bu esnada karıştırmaya devam edin.
  • Kıvam aldığında ısıya dayanaklı kapların içine ya da cam bir borcamın içine alın.
  • Bu kapları bir miktar su ilave ettiğiniz fırın tepsisinin içine oturtun ve 180 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Ardından çıkarıp dinlendirin. Servis etmeden önce üzerine esmer şeker ilave edin ve pürmüz yardımıyla yakın. Afiyet olsun.

Vanilyalı Creme Brulee tarifinin püf noktası nedir?

Yumurtaları tamamını kremalı karışıma yedirmek yerine, önce yumurtalı karışıma biraz kremalı karışımdan ilave edin. Bu şekilde yumurtalar pişmeyecek ve karışımla bir bütün olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025