Vanilyalı Ay Kurabiyesi Tarifi
Vanilyalı Ay Kurabiyesi tarifi: Vanilyalı Ay Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Vanilyalı Ay Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Vanilyalı Ay Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiye için:
- 250 gram buğday unu (1+ 3/4 su bardağı)
- 210 gram soğuk tereyağı (küplere bölünmüş)
- 100 gram badem (öğütülmüş)
- 70 gram şeker (1/2 su bardağı)
- 2 paket vanilya
Süslemek için:
- 1 yemek kaşığı kuvertür çikolata
- 1 yemek kaşığı badem (parçalanmış)
- 1 yemek kaşığı pasta süsü
Vanilyalı Ay Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Şeker ve tereyağını vanilya ile birlikte krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Un ve bademi ekleyerek yoğurun. Buzdolabında bir saat kadar dinlendirin.
- Çıkardığınız hamuru ceviz büyüklüğünde eşit parçalara bölerek yuvarlayın ve hilal şeklini verin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarmasına izin vermeden 10 dakika pişirin.
- Fırını kapatın, kapağı açık şekilde 2 dakika dinlendirin.
- Çıkardığınız kurabiyelerin uç kısımlarını benmari usulü erittiğiniz kuvertüre batırın.
- Hindistan cevizi, fındık, badem parçaları veya renkli pasta süsü serpin ve ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
Vanilyalı Ay Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağını soğuk kullanarak kurabiyenizin kıyır kıyır olmasını sağlarsınız.