Vanilyalı Ay Kurabiye Tarifi
Vanilyalı Ay Kurabiye tarifi: Vanilyalı Ay Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Vanilyalı Ay Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Vanilyalı Ay Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 175 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 4 yemek kaşığı soğuk su
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı vanilya özütü (1 paket vanilya veya 1 tutam kristal vanilya kullanilabilir)
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Vanilyalı Ay Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 dereceye ısıtın.
- Unu geniş bir kaba eleyin ve tereyağını unla harmanlayın.
- Tüm malzemeyi ilave edin ve homojen bir şekilde karışana kadar yoğurun.
- Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ay şeklini verin. Dilerseniz iki ucu inceleterek kurabiyenizin şeklini geliştirebilirsiniz.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine şekil verdiğiniz kurabiyeleri dizin ve fazla renk almadan 15 dakika pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyelerinizi soğutmak için ızgara tel üzerine dinlendirin.
- İyice soğuyan kurabiyelerine pudra şekeri serperek servis edin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!
Vanilyalı Ay Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması hamurun kolayca homojen bir kıvam alması için önemlidir.
Vanilyalı Ay Kurabiye tarifi için servis önerisi
Dilerseniz pudra şekeri elemek yerine erimiş çikolataya batırarak servis edebilirsiniz.