Vadi Keki Tarifi
Vadi Keki tarifi: Vadi Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Vadi Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Vadi Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1/2 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı damla çikolata
- 3 yemek kaşığı tereyağı (soğuk)
- 1/2 paket hindistan cevizi
Vadi Keki tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri geniş bir kaseye alarak güzelce kabarıp şekerler eriyene dek mikser yardımıyla çırpın.
- Tereyağı ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Un, vanilin, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyerek çırpmaya devam edin. Ardından damla çikolatayı da ekleyin ve karışıma yedirin.
- Yağlanmış ve unlanmış baton kek kalıbına kek karışımınızı dökün. Üstünü düzleyin ve 185 fırında 45 dakika pişirin.
- Bu sırada üzerine sıkacağınız krema için bir kasede pudra şekeri ve soğuk tereyağını güzelce çırpın ve kenara alın.
- Fırın kalıbından çıkarıp dinlendirdikten sonra keki Hindistan cevizini bulayın. Her tarafının kapladığına emin olun.
- Ardından yatay bir şekilde kekin ortasına bir tünel açın ve kesin. Kestiğiniz kısmı çıkartın. Hazırlamış olduğunuz tereyağ kremasını bir sıkma torbasına alarak S-kıvrımlı olacak şekilde sıkın. Servisten önce buzdolabında muhafaza edin, afiyet olsun.