Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Vadi Keki Tarifi

Vadi Keki

Vadi Keki Tarifi

Vadi Keki tarifi: Vadi Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Vadi Keki nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Vadi Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı damla çikolata
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (soğuk)
  • 1/2 paket hindistan cevizi

Vadi Keki tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri geniş bir kaseye alarak güzelce kabarıp şekerler eriyene dek mikser yardımıyla çırpın.
  • Tereyağı ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Un, vanilin, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyerek çırpmaya devam edin. Ardından damla çikolatayı da ekleyin ve karışıma yedirin.
  • Yağlanmış ve unlanmış baton kek kalıbına kek karışımınızı dökün. Üstünü düzleyin ve 185 fırında 45 dakika pişirin.
  • Bu sırada üzerine sıkacağınız krema için bir kasede pudra şekeri ve soğuk tereyağını güzelce çırpın ve kenara alın.
  • Fırın kalıbından çıkarıp dinlendirdikten sonra keki Hindistan cevizini bulayın. Her tarafının kapladığına emin olun.
  • Ardından yatay bir şekilde kekin ortasına bir tünel açın ve kesin. Kestiğiniz kısmı çıkartın. Hazırlamış olduğunuz tereyağ kremasını bir sıkma torbasına alarak S-kıvrımlı olacak şekilde sıkın. Servisten önce buzdolabında muhafaza edin, afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025