Üzümlü Rustik Tart Tarifi
Üzümlü Rustik Tart tarifi: Üzümlü Rustik Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Üzümlü Rustik Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Üzümlü Rustik Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 120 gram un
- 1/4 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/8 çay kaşığı tuz
- 40 gram krem peynir
- 90 gram çok soğuk tereyağı
- 15 ml. çok soğuk su
Dolgusu için:
- 200 gram çekirdeksiz üzüm
- 30 gram esmer şeker
- 20 gram un
- 1/4 çay kaşığı tarçın
- 5 damla limon suyu
Üzeri için:
- 1 adet yumurta
- 5 gram file badem
Üzümlü Rustik Tart tarifi nasıl yapılır?
- Çok soğuk durumda olan tereyağı, krem peynir ve suyun yanı sıra tuz, un ve kabartma tozunu derin bir karıştırma kabına alın.
- Tüm malzemeyi hızlı bir şekilde karıştırın.
- Elde ettiğiniz hamuru iki adet yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla açtıktan sonra buzdolabında, 1 saat kadar dinlendirin.
- Dolgu malzemesi için; sap kısımlarını ayıkladığınız çekirdeksiz üzüm, esmer şeker, un, tarçın ve limon suyunu ayrı bir kapta harmanlayın.
- Soğumuş ve dinlenmiş tart hamurunu, tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine alın.
- Orta kısmına hazırladığınız dolgu harcını yerleştirdikten sonra hamurun kenar kısımlarını içe doğru kıvırın.
- Yumurtayı küçük bir kapta çırptıktan sonra hamurun kenar kısımlarına sürün. Üzerine file bademleri serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40 dakika kadar pişirdiğiniz tartı dilimledikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Üzümlü Rustik Tart tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağı, krem peynir ve su gibi malzemelerin çok soğuk olmasına dikkat edin. Hamuru çok fazla yoğurmadan toparlamaya özen gösterin.
Üzümlü Rustik Tart tarifi için servis önerisi
Dondurma veya çırpılmış krema ilavesiyle servis edebilirsiniz.