Üzümlü Kek Tarifi
Üzümlü Kek tarifi: Üzümlü Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Üzümlü Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Üzümlü Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kek kalıbını yağlamak için:
Üzümlü Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve toz şeker karışımını pürüzsüz bir kıvam alana kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
- Sırasıyla; ayçiçek yağı, yoğurt, vanilya ekleyin ve karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu da ilave edip, çırpma işlemini sürdürün.
- Kuru üzümleri katın ve tahta bir kaşık yardımıyla hafif bir şekilde karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün, üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.
- Pişen keki dinlendirdikten sonra kalıptan çıkartın ve dilimledikten sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Üzümlü Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kuru meyvelerin pişme esnasında dibe çöküp, kek kalıbının tabanına yapışmasını önlemek için; 1 tatlı kaşığı un ile unlayıp, fazla ununu eledikten sonra harca ekleyin ve çok fazla karıştırmayın.