Üzümlü Kek Tarifi
Üzümlü Kek tarifi: Üzümlü Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Üzümlü Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
55 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Üzümlü Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5-3 su bardağı un
- 1 çay bardağı kuru üzüm
Üzümlü Kek tarifi nasıl yapılır?
- Üzümler yıkanarak ılık suya koyulur.
- Yumurtalar ve şeker bir kapta rengi açılıp şeker eriyene kadar iyice çırpılır.
- Üzerine sıvı malzemeler de eklenir, çırpmaya devam edilir.
- Kuru malzemeler elenerek yavaş yavaş karışıma eklenip karıştırılır. (unu kontrollü ekleyin)
- Suda bekleyen üzümlerin suyu sıkılır, 1 yemek kaşığı un ile karıştırılır. Kek harcına dökülür, çok az karıştırılır.
- Baton kek kalıbı tereyağı ile yağlanır, içine un serpilir. Harç kalıba dökülür, (içindeki havanın çıkarılması için) tezgaha 2-3 kere vurulur.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 50-55 dakika kontrollü pişirilir. (ilk 30 dakika fırının kapağını açmayın)
- Piştikten sonra fırından çıkarılır, soğuyunca dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.
Üzümlü Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kalıba yapışmaması için üzümleri mutlaka una bulayın.