Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Üzümlü Kek Tarifi

Üzümlü Kek

Üzümlü Kek Tarifi

Üzümlü Kek tarifi: Üzümlü Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Üzümlü Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Üzümlü Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kuru üzüm

Üzümlü Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Üzümler yıkanarak ılık suya koyulur.
  • Yumurtalar ve şeker bir kapta rengi açılıp şeker eriyene kadar iyice çırpılır.
  • Üzerine sıvı malzemeler de eklenir, çırpmaya devam edilir.
  • Kuru malzemeler elenerek yavaş yavaş karışıma eklenip karıştırılır. (unu kontrollü ekleyin)
  • Suda bekleyen üzümlerin suyu sıkılır, 1 yemek kaşığı un ile karıştırılır. Kek harcına dökülür, çok az karıştırılır.
  • Baton kek kalıbı tereyağı ile yağlanır, içine un serpilir. Harç kalıba dökülür, (içindeki havanın çıkarılması için) tezgaha 2-3 kere vurulur.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 50-55 dakika kontrollü pişirilir. (ilk 30 dakika fırının kapağını açmayın)
  • Piştikten sonra fırından çıkarılır, soğuyunca dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Üzümlü Kek tarifinin püf noktası nedir?

Kalıba yapışmaması için üzümleri mutlaka una bulayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025