Üzümlü Fındıklı Kurabiye Tarifi
Üzümlü Fındıklı Kurabiye tarifi: Üzümlü Fındıklı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Üzümlü Fındıklı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Üzümlü Fındıklı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı bal
- 1 adet yumurta
- 8-9 yemek kaşığı yulaf unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kase çiğ fındık
- 1 kase kuru üzüm
Üzümlü Fındıklı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tereyağını bir kaba alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin, o sırada kuru üzümü yumuşaması için suda bekletin, çiğ fındıkları da bir tavada kavurun.
- Kavrulan fındıkları elinizle ovarak kabuklarından ayırın ve bir kenara alın. Daha sonra yumuşayan tereyağına balı ilave edip kremsi bir hal alana kadar karıştırın.
- Üzerine yumurta, un ve kabartma tozunu da ilave edip elinizle iyice yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olması lazım, unu yavaş yavaş ilave ederek bu kıvamı tutturabilirsiniz.
- Son olarak iri dövülmüş fındıkları ve üzümleri de ekleyip elinizle top yaparak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 20-25 dakikada hazırlar. Sunum sırasında üzerlerine pudra şekeri de ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Üzümlü Fındıklı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Çiğ fındığın kabuklarından kurtulmak ve kavrulmuş tadı yakalamak için tavada kavuruyoruz. Hazır fındık içi de kullanabilirsiniz ama emin olun kavrulunca tadı bir başka oluyor.