Üzümlü Cevizli Anne Keki Tarifi
Üzümlü Cevizli Anne Keki tarifi: Üzümlü Cevizli Anne Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Üzümlü Cevizli Anne Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Üzümlü Cevizli Anne Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5-3 su bardağı un
Üzümlü Cevizli Anne Keki tarifi nasıl yapılır?
- Kuru üzümleri bir kaseye alın ve şişmesi için üzerini geçecek kadar sıcak suyla doldurun. 10 dakika boyunca şişmesini bekleyin.
- Üzümleri süzün ve üzerine 1 yemek kaşığı kadar un ekleyin. Elinizle karıştırarak üzümlerin unla kaplanmasını sağlayın.
- Geniş bir karıştırma kabına yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri ekleyerek mikserin önce düşük ayarında 1 dakika, sonra yüksek ayarında 5 dakika boyunca çırpın. Karışımın rengi beyaza dönüp, kabardığında çırpmayı bırakabilirsiniz.
- Sıvı yağı ekleyin.
- Yoğurdu ekleyin ve mikserin düşük ayarın 1 dakika çırpın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin. Mikserin en düşük ayarında, un hamura karışana dek çırpın.
- Daha fazla çırpmamaya özen gösterin, aksi takdirde kekiniz iyi kabarmayabilir.
- Karışıma ince doğranmış cevizleri ve üzümleri ilave ederek bir kaşıkla karıştırın.
- Karışımı, iyice yağladığınız kek kalıbına dökün.
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-50 dakika boyunca kontrollü olarak pişirin.
- Fırından çıkınca kalıbın içinde soğumaya bırakın. Soğuyan keki kalıptan çıkararak isteğe göre üzerine pudra şekeri serpin. Dilimleyerek servis edin ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!