Üzüm Sirkesi Tarifi
Üzüm Sirkesi tarifi: Üzüm Sirkesi için gerekli malzemeler nelerdir? Üzüm Sirkesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 orta boy şişe
Üzüm Sirkesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı nohut
- 1 çay bardağı bulgur
- 1,5 kg. siyah üzüm
- 2 yemek kaşığı organik bal
- 1 litre içme suyu
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
Üzüm Sirkesi tarifi nasıl yapılır?
- Üzümleri güzelce yıkayın ve fazla sularını süzdürün.
- Büyük bir cam kavanozun içerisine suyu aktarın.
- Fazla sularından arınan üzümleri kavanoza yerleştirin. Üzerine nohut, bulgur ve balı ilave edin.
- Tahta kaşık yardımıyla karıştırdıktan sonra üzerini ince bir tülbentle kapatın ve lastik geçirin.
- Kavanozu ışık almayan, çok da serin olmayan bir ortamda saklayın.
- Bu kavanozu 2 günde bir tahta kaşıkla karıştırın.
- Tüm üzümler dibe çöktüğünde karıştırma işlemini bırakın. Bu işlem ortalama olarak 20 gün sürecektir.
- Bu süreçten sonra 20 gün daha bekletin.
- Ardından içinde bir tabaka oluştuğunu göreceksiniz. Oluşan bu tabaka sirke anası adı verilen ve diğer sirke yapımlarında kullanabileceğiniz maddenin adı.
- Sirke anasını ve meyveleri süzdürün. Kalan sıvı kısmı kavanozun içine yeniden aktarın ve bir miktar bal ile kaya tuzu ilave ederek karıştırın.
- Üzerini yeniden tülbent ile kapatın ve oda sıcaklığında 20 gün kadar daha bekletin.
- Bu sürecin sonunda üzüm sirkeniz hazır. Şişeye aktararak keyif ve afiyetle tüketebilirsiniz.
Üzüm Sirkesi tarifinin püf noktası nedir?
Kalori hesabı bir şişesi için yapılmıştır.
Üzüm Sirkesi tarifi için servis önerisi
Salatalarınıza sos olarak gezdirebilir, hamur işlerinizde kullanabilir, turşu yapımında üzüm sirkesinden faydalanabilirsiniz.