Uyutma Tatlısı Tarifi
Uyutma Tatlısı tarifi: Uyutma Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Uyutma Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Uyutma Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 su bardağı süt
- 10 adet kayısı (ve günkurusu kayısı)
- 10 adet hurma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Uyutma Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Kayısı gün kurusu ve hurmaları bir kaba alıyoruz üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşamaları için 30 dakika bekletiyoruz.
- Sütü tencereye alıp 10 dakika kadar kaynatıyoruz.
- 30 dakika beklemiş ve yumuşamış olan kurularımızın çekirdeklerini çıkarıp doğruyoruz.
- 10 dakika pişirdiğimiz sütten 1 bardak alıp doğradığımız kuruların üzerine ekliyoruz ve 2 yemek kaşığı şekeri de ilave edip püre halini alana kadar blenderdan geçiriyoruz.
- Sonra bu püreyi sütle birleştiriyor iyice karıştırıp kaselere pay ediyoruz. Kaselerin ağızlarını streçle kapatıp 3 saat oda sıcaklığında mayalanmasını sağlıyoruz. Afiyet olsun.
Uyutma Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
10 dakika pişirdiğimiz sütün püreyle buluşurkenki sıcaklığı yoğurt mayasında ki sıcaklıktan 1 tık yukarı olması gerekli yani parmağınızla baktığınızda sütün sıcaklığı elinizi haşlamamalı fakat sıcak olmalı.