Üstü Kapalı Sebze Güveci Tarifi
Üstü Kapalı Sebze Güveci tarifi: Üstü Kapalı Sebze Güveci için gerekli malzemeler nelerdir? Üstü Kapalı Sebze Güveci nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Üstü Kapalı Sebze Güveci yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 2 adet soğan (iri doğranmış)
- 1 adet havuç (iri doğranmış)
- 2 adet sivri biber (iri doğranmış)
- 2 adet patates (iri, küp doğranmış)
- 2 adet kabak (iri doğranmış)
- 4 diş sarımsak (doğranmış)
- 2 adet patlıcan (iri doğranmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı su
- 1 adet ekmek hamuru (merdaneyle açılmış)
Üstü Kapalı Sebze Güveci tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye zeytinyağını alın ve soğanları ekleyerek hafifçe kavurun. Havuçları da ekleyip kavurmaya devam edin.
- Biberleri, patatesleri, kabakları, sarımsakları ve patlıcanları sırasıyla ekleyin. Her bir sebzeyi ekleyişinizde, tenceredeki malzemeleri bir tur karıştırın.
- Tuz ve karabiberi ekleyip son kez karıştırın ve tencereyi ocaktan alın.
- Sebzeleri güveç kabına aktarın ve 1 çay bardağı suyu üzerine gezdirin.
- Merdaneyle açtığınız ekmek hamuruyla güvecin üzerini kapatın. Hamurun aşağıya sarkan kenarlarını kıvırıp bastırarak sıkıştırın.
- 185 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika dinlendirin ve ardından servis edin. Afiyet olsun.