Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Üstü Kapalı Sebze Güveci Tarifi

Üstü Kapalı Sebze Güveci

Üstü Kapalı Sebze Güveci Tarifi

Üstü Kapalı Sebze Güveci tarifi: Üstü Kapalı Sebze Güveci için gerekli malzemeler nelerdir? Üstü Kapalı Sebze Güveci nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Üstü Kapalı Sebze Güveci yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 adet soğan (iri doğranmış)
  • 1 adet havuç (iri doğranmış)
  • 2 adet sivri biber (iri doğranmış)
  • 2 adet patates (iri, küp doğranmış)
  • 2 adet kabak (iri doğranmış)
  • 4 diş sarımsak (doğranmış)
  • 2 adet patlıcan (iri doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet ekmek hamuru (merdaneyle açılmış)

Üstü Kapalı Sebze Güveci tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye zeytinyağını alın ve soğanları ekleyerek hafifçe kavurun. Havuçları da ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Biberleri, patatesleri, kabakları, sarımsakları ve patlıcanları sırasıyla ekleyin. Her bir sebzeyi ekleyişinizde, tenceredeki malzemeleri bir tur karıştırın. 
  • Tuz ve karabiberi ekleyip son kez karıştırın ve tencereyi ocaktan alın.
  • Sebzeleri güveç kabına aktarın ve 1 çay bardağı suyu üzerine gezdirin.
  • Merdaneyle açtığınız ekmek hamuruyla güvecin üzerini kapatın. Hamurun aşağıya sarkan kenarlarını kıvırıp bastırarak sıkıştırın.
  • 185 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika dinlendirin ve ardından servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025