Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Urfa Usulü Patlıcan Kebabı Tarifi

Urfa Usulü Patlıcan Kebabı

Urfa Usulü Patlıcan Kebabı Tarifi

Urfa Usulü Patlıcan Kebabı tarifi: Urfa Usulü Patlıcan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Urfa Usulü Patlıcan Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Urfa Usulü Patlıcan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 700 gram kıyma
  • 4 adet kemer patlıcan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 adet domates
  • 2 adet biber
  • 4 yemek kaşığı su

Urfa Usulü Patlıcan Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle kıyma ve baharatları karıştırıp güzelce yoğuralım. Daha sonra 1 patlıcanı 5 parçaya bölecek şekilde keselim.
  • Kıymaları cevizden biraz daha büyük parçalara ayırarak yuvarlayalım ve tepsiye bir patlıcan bir kıyma şeklinde dizelim.
  • Tepsinin ortasına da domatesleri 2'ye veya 4 e bölerek yerleştirelim ve biberleri de keserek üzerlerine yerleştirelim.
  • Suyu da en son üzerine dökelim ve önceden ısıtılmış 200°C fırında 40-50 dakika patlıcanlar yumuşayıp, kıymalar iyice pişinceye kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025