Urfa Usulü Patlıcan Kebabı Tarifi
Urfa Usulü Patlıcan Kebabı tarifi: Urfa Usulü Patlıcan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Urfa Usulü Patlıcan Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Urfa Usulü Patlıcan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 700 gram kıyma
- 4 adet kemer patlıcan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 adet domates
- 2 adet biber
- 4 yemek kaşığı su
Urfa Usulü Patlıcan Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kıyma ve baharatları karıştırıp güzelce yoğuralım. Daha sonra 1 patlıcanı 5 parçaya bölecek şekilde keselim.
- Kıymaları cevizden biraz daha büyük parçalara ayırarak yuvarlayalım ve tepsiye bir patlıcan bir kıyma şeklinde dizelim.
- Tepsinin ortasına da domatesleri 2'ye veya 4 e bölerek yerleştirelim ve biberleri de keserek üzerlerine yerleştirelim.
- Suyu da en son üzerine dökelim ve önceden ısıtılmış 200°C fırında 40-50 dakika patlıcanlar yumuşayıp, kıymalar iyice pişinceye kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun.