Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Unsuz Şekersiz Tart Tarifi

Unsuz Şekersiz Tart

Unsuz Şekersiz Tart Tarifi

Unsuz Şekersiz Tart tarifi: Unsuz Şekersiz Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Unsuz Şekersiz Tart nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Unsuz Şekersiz Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İç Dolgusu İçin:

  • 70 gram tereyağı
  • 70 gram badem unu
  • 25 gram keçiboynuzu unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 tutam tuz

Poşe Armut:

  • 400 gram kızılcık
  • 1,5 su bardağı içme suyu
  • 3 adet armut

Tart Hamuru İçin:

  • 150 gram badem unu
  • 25 gram hindistan cevizi unu
  • 25 gram keçiboynuzu unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam tuz

Unsuz Şekersiz Tart tarifi nasıl yapılır?

  • Tart hamuru için: Şeker ve tereyağını çırpın, yumurta ve bir tutam tuzu ekleyip, çırpmaya devam edin.
  • Azar azar kuruları ilave edip, fazla yoğurmadan streç filme sarıp, buzdolabında yarım saat dinlendirin. Tart kalıbına yayıp 15-20 dakika daha buzdolabında dinlendirin.
  • İç dolgu (Franjipan) için:  Tereyağı ve yumurtayı çırpıp keçiboynuzu pekmezini ekleyin. Vanilya ve tuzu da ekleyip en son badem ununu ilave edip çırpın. Buzdolabından çıkardığımız tartın yarısının biraz üstünü geçecek şekilde franjipanı yayın.
  • Mürdüm eriklerini dilimleyerek dolgunun üzerine dizin. Arzu ettiğiniz meyveleri kullanabilirsiniz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Poşe armut yapılışı: 400 gram kızılcık bir kaba alınır ve 1,5 su bardağı su eklenerek kaynamaya bırakılır.
  • Özü iyice çıkan kızılcık sosuna 3 adet soyulmuş armutu ekleyip, suyu iyice içine çekip armutlar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Pişen armutlar sostan çıkarılır ve kalan sosu tel süzgeçten geçirilir.
  • Pişen tartın üzerine poşe armutlar yerleştirilir ve en son süzgeçten geçirilen kızılcık sos dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.

Unsuz Şekersiz Tart tarifinin püf noktası nedir?

Poşe armutlar bir gün önceden yapılarak buzdolabında dinlendirilirse servis ederken dağılma riski olmaz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025