Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Unsuz Şekersiz Kek Tarifi

Unsuz Şekersiz Kek

Unsuz Şekersiz Kek Tarifi

Unsuz Şekersiz Kek tarifi: Unsuz Şekersiz Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Unsuz Şekersiz Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Unsuz Şekersiz Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 200 gram kuvertür bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı keçiboynuzu özü
  • 1 çay kaşığı karbonat

Süslemek için:

  • 5-6 adet böğürtlen
  • 1 tutam çiğ badem
  • 1 tutam fındık
  • 1 avuç beyaz çikolata (damla beyaz çikolata)

Unsuz Şekersiz Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Gözünüz sürekli çikolatada olsun ki yanmasın, bu sebeple ara sıra spatula ile karıştırın.
  • Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Bir fiske tuz, bir çay kaşığı karbonat ve 2 yemek kaşığı keçiboynuzu özünü mikser ile çırpın. Köpük kaşıktan düşmeyecek kıvama gelene kadar bu aşamada çırpmak gerekiyor.
  • Yumurta sarılarını ise soğutmuş olduğunuz çikolatanın içerisine ekleyin ve karışıma yedirin.
  • Yumurta akını söndürmeden, yavaş yavaş 2 veya 3 aşamada ekleyerek yapabilirsiniz bu işlemi. Çikolatayı karışıma ekleyin. Köpüğü söndürmeden spatula ile alttan üste katlama yöntemi ile yavaşça çikolatayı yedirin.
  • 20 - 25 cm yuvarlak kalıba kekin kolay çıkması için tereyağı sürün, üzerine de yağlı kağıdı yapıştırın, kelepçeli kalıbın yan kısımlarına da yağ sürüp yağlı kağıt ile çevirin. Piştikten sonra dağılmadan çıkacaktır.
  • Karışımı kalıba döküp önceden ısıttığınız fırında 150 derecede 35 dakika pişirin.
  • Soğuduktan sonra kalıbın kenarlarına bir bıçak gezdirin ve kalıptan çıkarın.
  • Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Biz böğürtlen sos, fındık, badem azıcık da beyaz çikolata ekleyerek süsledik.

Unsuz Şekersiz Kek tarifinin püf noktası nedir?

Pasta kekini ister ana malzemeler ile yapın, isterseniz de bizim gibi üzerine ekleyeceğiniz böğürtlenden biraz ayırıp iç harcına ekleyin. Çok yakışıyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025