Unsuz Patates Keki Tarifi
Unsuz Patates Keki tarifi: Unsuz Patates Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Unsuz Patates Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Unsuz Patates Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet orta boy patates
- 3 adet kuru soğan
- 100 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 125 gram ufalanmış beyaz peynir
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
Kalıbı yağlamak için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Unsuz Patates Keki tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup çatalla veya püre aletiyle ezin.
- Fırını 190 derecede ısıtın.
- Kuru soğanların kabuklarını soyduktan sonra boylamasına ikiye kesin ve piyazlık doğrayın.
- Doğranmış kuru soğanı tereyağıyla birlikte tavaya alın. Toz zerdeçal ve karabiberi ekleyin ve soğanlar diriliğini kaybedip renk değiştirene kadar kavurun.
- Bir karıştırma kabına yumurtayı kırın ve çatalla çırpın. Patates, kavrulmuş soğan, ufalanmış beyaz peynir ve tuzu ekleyip malzemeler bütünleşene kadar kaşık veya spatulayla karıştırın.
- 30 cm'lik baton bir kek kalıbını tereyağıyla yağlayıp, çörek otu serpin.
- Kek karışımını kalıba döküp üzerini kaşıkla düzleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
- Piştikten sonra fırından aldığınız keki oda ısısına geldikten sonra kalıptan ters çevirerek çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.
Unsuz Patates Keki tarifinin püf noktası nedir?
Kek karışımına kimyon ve toz kırmızı gibi başka baharatlar ekleyebilirsiniz.