Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Unsuz Labnesiz Vişneli Tatlı Tarifi

Unsuz Labnesiz Vişneli Tatlı

Unsuz Labnesiz Vişneli Tatlı Tarifi

Unsuz Labnesiz Vişneli Tatlı tarifi: Unsuz Labnesiz Vişneli Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Unsuz Labnesiz Vişneli Tatlı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Unsuz Labnesiz Vişneli Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı dondurulmuş vişne
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 paket vanilin
  • 3 adet yumurta

Unsuz Labnesiz Vişneli Tatlı tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencereye süt ve irmiği alın. Orta-kısık ateşte muhallebi kıvamını alıncaya dek karıştırarak pişirin. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Tencerede karışım soğurken, dondurulmuş vişneleri  2 yemek kaşığı tereyağı ile tavaya alın. Suyunu salıp 2-3 dakika kendi suyuyla kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Soğuyan irmikli karışıma tereyağı, toz şeker ve vanilini ekleyip karıştırın. Ardından yumurtaları ekleyerek mikserle çırpın.
  • Yağlı kağıtla kapladığınız kelepçeli kalıba önce irmikli karışımı dökün. Ardından tavada pişirdiğiniz vişneleri üzerine güzelce dağıtın.
  • 190 derecede ısıtmış olduğunuz fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında dinlendirin ve ardından servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025