Unsuz Labnesiz Vişneli Tatlı Tarifi
Unsuz Labnesiz Vişneli Tatlı tarifi: Unsuz Labnesiz Vişneli Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Unsuz Labnesiz Vişneli Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Unsuz Labnesiz Vişneli Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı dondurulmuş vişne
- 1 su bardağı toz şeker
- 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 paket vanilin
- 3 adet yumurta
Unsuz Labnesiz Vişneli Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencereye süt ve irmiği alın. Orta-kısık ateşte muhallebi kıvamını alıncaya dek karıştırarak pişirin. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Tencerede karışım soğurken, dondurulmuş vişneleri 2 yemek kaşığı tereyağı ile tavaya alın. Suyunu salıp 2-3 dakika kendi suyuyla kaynadıktan sonra ocaktan alın.
- Soğuyan irmikli karışıma tereyağı, toz şeker ve vanilini ekleyip karıştırın. Ardından yumurtaları ekleyerek mikserle çırpın.
- Yağlı kağıtla kapladığınız kelepçeli kalıba önce irmikli karışımı dökün. Ardından tavada pişirdiğiniz vişneleri üzerine güzelce dağıtın.
- 190 derecede ısıtmış olduğunuz fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında dinlendirin ve ardından servis edin.