Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Unsuz Kekimsi Ekmek Tarifi

Unsuz Kekimsi Ekmek

Unsuz Kekimsi Ekmek Tarifi

Unsuz Kekimsi Ekmek tarifi: Unsuz Kekimsi Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Unsuz Kekimsi Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Unsuz Kekimsi Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 büyük su bardağı nohut unu
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 tutam kuru biberiye
  • 1 tutam kuru fesleğen
  • 1 çorba kaşığı keten tohumu
  • 4 adet ceviz

Unsuz Kekimsi Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Nohut ununu (ya da haşlanmış nohudu), yumurtayı, yoğurdu, zeytinyağını bir kapta karıştırın.
  • Tuz, kabartma tozu ve baharatları ilave edin.
  • Ceviz kullanılacaksa havanda biraz dövüp içerisine katın.
  • Dilediğin tohumları (keten, chia vb) ve baharatları (biberiye, fesleğen, kekik vb) karışıma ilave edin.
  • Hepsini karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş borcama dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Unsuz Kekimsi Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

180 derece fırında, 25-30 dakika (bıçak testi ile kontrol edebilirsiniz) pişirmeniz yeterli.

Unsuz Kekimsi Ekmek tarifi için servis önerisi

Tek başına veya acuka, labne, tereyağı sürerek tüketebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025