Unsuz Kekimsi Ekmek Tarifi
Unsuz Kekimsi Ekmek tarifi: Unsuz Kekimsi Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Unsuz Kekimsi Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Unsuz Kekimsi Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 büyük su bardağı nohut unu
- 1 adet yumurta
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 tutam kuru biberiye
- 1 tutam kuru fesleğen
- 1 çorba kaşığı keten tohumu
- 4 adet ceviz
Unsuz Kekimsi Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Nohut ununu (ya da haşlanmış nohudu), yumurtayı, yoğurdu, zeytinyağını bir kapta karıştırın.
- Tuz, kabartma tozu ve baharatları ilave edin.
- Ceviz kullanılacaksa havanda biraz dövüp içerisine katın.
- Dilediğin tohumları (keten, chia vb) ve baharatları (biberiye, fesleğen, kekik vb) karışıma ilave edin.
- Hepsini karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş borcama dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Unsuz Kekimsi Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
180 derece fırında, 25-30 dakika (bıçak testi ile kontrol edebilirsiniz) pişirmeniz yeterli.
Unsuz Kekimsi Ekmek tarifi için servis önerisi
Tek başına veya acuka, labne, tereyağı sürerek tüketebilirsiniz.