Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Unsuz Elmalı Turta Tarifi

Unsuz Elmalı Turta

Unsuz Elmalı Turta Tarifi

Unsuz Elmalı Turta tarifi: Unsuz Elmalı Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Unsuz Elmalı Turta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Unsuz Elmalı Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı nohut unu
  • 2 su bardağı hindistan cevizi unu
  • 1/3 çay kaşığı tarçın
  • 2,5 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı toz badem (üzeri için)

İçi İçin:

  • 3 adet elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2,5 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri

Unsuz Elmalı Turta tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur malzemelerinin içerisinden 1 bardak Hindistan cevizi ununu ayırıp kalan malzemeyi yoğuruyoruz.
  • Turta kalıbı veya kelepçeli pasta kalıbının içine yağlı kağıdı kenarlarından kesip konumanlandırıyoruz.
  • Yoğurduğumuz hamuru ikiye ayırıp birinci parçayı kalıbın alt kısmına elimizle yayıyoruz.
  • Bu kısımda su dolu bir kaseye elimizi batırıp hamuru kenarlarından taşacak şekilde yayıyoruz.
  • Taban hamurun üzerine çatal yardımı ile delikler açıyoruz.
  • Blenderdan geçirdiğimiz ancak rendeden bir tik daha iri bıraktığımız elmaları yanmaz tavada, 5 damla limon suyu, yarım çay bardağından daha az su ile pişiriyoruz.
  • Üzerine tarcın ve Hindistan cevizi şekerini ekleyip karıştırıyoruz. İç harcı ılımaya bırakıyoruz.
  • Hamurun kalan parçasına 1 bardak hindistan cevizi ununu daha ekleyip yoğuruyoruz. Kurudu ise elinize su alabilirsiniz.
  • Bu hamuru iki yağlı kağıt arasında oklava ile açıp ince ince kesiyoruz.
  • Ilıyan iç harcı kalıbın içine döküp eşit şekilde yayıyoruz. Üzerine toz bademi döküyoruz.
  • Kestiğimiz şerit parçaları istediğimiz gibi şekillendirip turtamızı önceden ısıtılmış 190 derece fırına atıyoruz.
  • Üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.

Unsuz Elmalı Turta tarifinin püf noktası nedir?

Hamurun kıvamı çabuk dağılmaya müsait olduğu için şeritlerin kalınlı olsun biraz ve spatula gibi bir aparatla alıp yerleştirin. Kırılan olursa da elinizle düzeltin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025