Unlu Patlıcan Kızartması Tarifi
Unlu Patlıcan Kızartması tarifi: Unlu Patlıcan Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Unlu Patlıcan Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tabaklık
Unlu Patlıcan Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kızartmak için:
- 1,5 su bardağı sıvı yağ (ya da zeytinyağı)
Panelemek için:
- 1,5 su bardağı maden suyu
- 1,5 - 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Unlu Patlıcan Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları orta kalınlıkta dilimler olacak şekilde doğrayın. Tuzlu suyun içerisinde bekletin.
- Panelemek için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri bir kabın içerisinde güzelce çırpın. Hafif akışkan ama orta koyulukta bir harç elde edin.
- Kızartma tavasının içerisine yağı alın ve kızdırın.
- Patlıcanların siyah suyu çıkınca sudan çıkarın. Kağıt havlu yardımıyla fazla sularını alın.
- Hazırladığınız harca patlıcanlarınızı bulayın ve kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu serili tabağın üzerine alıp fazla yağlarını süzdürün. Ardından servis edin. Afiyetler olsun.
Unlu Patlıcan Kızartması tarifinin püf noktası nedir?
Patlıcanların acı suyu çıktıktan sonra patlıcanları kurulayıp pane harcına bulayın. Patlıcanlar ıslak bir şekildeyken harca bulamayın. Kızartma için zeytinyağı kullanırsanız patlıcanlarınız yağ çekmeyecektir.