Unlu İrmik Helvası Tarifi
Unlu İrmik Helvası tarifi: Unlu İrmik Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Unlu İrmik Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Unlu İrmik Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı un
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı pekmez (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı su
Unlu İrmik Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Bir tavanın içerisine sıvı yağ, tereyağını alın. Tereyağı eriyince un ve irmiği ilave edin.
- Un ve irmik amber rengi alana kadar kısık ateşte güzelce kavurun.
- Bir sos tenceresinin içerisinde pekmez, su ve şekeri, şeker eriyene kadar karıştırarak hafif kaynatın.
- Ardından su karışımını irmiklerin üzerine azar azar ilave ederek yedirin. Hafif kıvam almaya başlayacaktır.
- Bu şekilde iyice yoğun bir kıvam alana kadar karıştırılarak pişirin. Kıvam aldığında ocaktan alın. İlk sıcağını attıktan sonra dinlenen irmik helvanızı servis edebilirsiniz.
Unlu İrmik Helvası tarifi için servis önerisi
Üzerine dondurma, fıstık, ceviz vb ilave ederek de servis edebilirsiniz.