Un Helvası Tadında Pasta Tarifi
Un Helvası Tadında Pasta tarifi: Un Helvası Tadında Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Un Helvası Tadında Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Un Helvası Tadında Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kreması için:
- 3 su bardağı krema
- 2 adet yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Ara katları için:
- 2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 6 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Un Helvası Tadında Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı hariç tüm krema malzemelerini derin bir tencerede karıştırın ve orta sıcaklıkta sürekli karıştırarak pişirin.
- Pişen kremaya blender yardımı ile tereyağını yedirin. Kremayı sıkma torbasına alın ve oda sıcaklığında soğutun. Kremayı daha sonra kullanacaksanız sonrasında buzdolabında muhafaza edin.
- Ara katman için un ve şekerin üstüne soğuk tereyağını rendeleyin. Karışımı kum gibi pütürlü bir hale getirene kadar harmanlayın.
- Yapışmaz bir tavada azar azar koyu bir renk alıp sertleşene kadar orta kısık ateşte pişirin. Karışımı oda sıcaklığında hafifçe soğutun.
- 20 cm.lik kelepçeli bir kalıbın içini yağlı kağıtla sarın ve bir tabağa yerleştirin. Alt katmana ince bir tabaka halinde kırıntılardan serpin ve üstüne ince bir katman halinde krema koyun.
- Bu işlemi malzemeler bitene kadar sürdürün. Pastayı buzdolabında en az bir saat krema sertleşene kadar dinlendirin.
- Pastanın üstünü beyaz çikolata rendesi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.