Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Un Helvası Tadında Pasta Tarifi

Un Helvası Tadında Pasta

Un Helvası Tadında Pasta Tarifi

Un Helvası Tadında Pasta tarifi: Un Helvası Tadında Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Un Helvası Tadında Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Un Helvası Tadında Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kreması için:

  • 3 su bardağı krema
  • 2 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Ara katları için:

  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 50 gram beyaz çikolata

Un Helvası Tadında Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı hariç tüm krema malzemelerini derin bir tencerede karıştırın ve orta sıcaklıkta sürekli karıştırarak pişirin.
  • Pişen kremaya blender yardımı ile tereyağını yedirin. Kremayı sıkma torbasına alın ve oda sıcaklığında soğutun. Kremayı daha sonra kullanacaksanız sonrasında buzdolabında muhafaza edin.
  • Ara katman için un ve şekerin üstüne soğuk tereyağını rendeleyin. Karışımı kum gibi pütürlü bir hale getirene kadar harmanlayın.
  • Yapışmaz bir tavada azar azar koyu bir renk alıp sertleşene kadar orta kısık ateşte pişirin. Karışımı oda sıcaklığında hafifçe soğutun.
  • 20 cm.lik kelepçeli bir kalıbın içini yağlı kağıtla sarın ve bir tabağa yerleştirin. Alt katmana ince bir tabaka halinde kırıntılardan serpin ve üstüne ince bir katman halinde krema koyun.
  • Bu işlemi malzemeler bitene kadar sürdürün. Pastayı buzdolabında en az bir saat krema sertleşene kadar dinlendirin.
  • Pastanın üstünü beyaz çikolata rendesi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025