Un Helvası Tarifi
Un Helvası tarifi: Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Un Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 fincan un
- 6 fincan toz şeker
- 6 fincan su
- 6 fincan sıvı yağ
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 2 çay kaşığı tarçın
Un Helvası tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce şeker ile suyu bir kapta eritiyoruz.
- Daha sonra un ile sıvı yağı ocakta, un rengini kahverengiye dönene kadar kavuruyoruz içine cevizi atıyoruz.
- Cevizler kavrulduktan sonra tencerenin altını kapatıp yavaş yavaş şerbeti yediriyoruz.
- Kuvvetlice helva kıvamına gelinceye kadar karıştırıp tarçınını ilave edip tencerenin altını kapatıyoruz.
- Kısa bir süre dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.