Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Un Helvası Tarifi

Un Helvası

Un Helvası Tarifi

Un Helvası tarifi: Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Un Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram un
  • 250 gram toz şeker
  • 250 gram tereyağı
  • 250 ml. süt
  • 30 gram çam fıstığı

Un Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını bir tencerede eritin. Un ve çam fıstığı ilavesiyle fıstıklar kahverengi olana kadar 35-40 dakika, kısık ateşte kavurun.
  • Sütü ayrı bir kapta kaynatın. Toz şekerle karıştırıp kavrulan una kaynamış şekerli sütü ekleyin.
  • Sürekli karıştırıp kavrulmuş unun sütü tamamen çekmesini sağlayın. Helva kıvamına geldiğinde sıcak ya da soğuk olarak servis edin.

Un Helvası tarifinin püf noktası nedir?

Sütü toz şeker ilavesiyle birlikte kaynatmayın. Kaynamış süte sonradan toz şeker ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.Kıvamlı bir un helvası hazırlamak için uzun süren pişirme süresini dikkate alın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025