Un Helvası Tarifi
Un Helvası tarifi: Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Un Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tatlı için:
- 170 gram tereyağı ya da margarin
- 1,5 su bardağı un
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 avuç badem (veya ceviz süsleme için)
- 1 tutam nane yaprağı (arzuya göre) (sunum için)
Un Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerenin içerisinde su ve şekeri eriyene kadar güzelce karıştırın. Hafif sıcak hale gelince ocaktan alın. (Tatlının şerbetini arzuya göre su yerine sütle hazırlayabilirsiniz.)
- Tereyağı eritin. Ardından üzerine elenmiş unu azar azar ilave edin. İlave ettiğiniz unu kavurmaya başlayın.
- Kavurdukça rengi dönecek ve sıvı halde bir kıvam alacaktır. Kavurma işlemi 10-15 dakika kadar sürebilir. Bu işlemi orta ateşte yapın. Bu kıvama gelince şerbetini de verin.
- Hazırladığınız ve hafif soğuyan şerbeti sıcak helvanıza azar azar eklemeye başlayın. Bir yandan da güzelce karıştırın.
- Kıvamı iyice oturunca ve katılaşınca servis etme aşamasına gelmiş demektir.
- Tahta kaşık, dondurma kaşığı ya da yemek kaşığı yardımıyla sıcak helvanıza şekil verin.
- Soğudukça katılaşacaktır kıvamı. Tam soğumadan şekil vermeniz daha kolay olur. Afiyet olsun.