Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Un Helvası Tarifi

Un Helvası

Un Helvası Tarifi

Un Helvası tarifi: Un Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Un Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Un Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tatlı için:

  • 170 gram tereyağı ya da margarin
  • 1,5 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 avuç badem (veya ceviz süsleme için)
  • 1 tutam nane yaprağı (arzuya göre) (sunum için)

Un Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencerenin içerisinde su ve şekeri eriyene kadar güzelce karıştırın. Hafif sıcak hale gelince ocaktan alın. (Tatlının şerbetini arzuya göre su yerine sütle hazırlayabilirsiniz.)
  • Tereyağı eritin. Ardından üzerine elenmiş unu azar azar ilave edin. İlave ettiğiniz unu kavurmaya başlayın.
  • Kavurdukça rengi dönecek ve sıvı halde bir kıvam alacaktır. Kavurma işlemi 10-15 dakika kadar sürebilir. Bu işlemi orta ateşte yapın. Bu kıvama gelince şerbetini de verin.
  • Hazırladığınız ve hafif soğuyan şerbeti sıcak helvanıza azar azar eklemeye başlayın. Bir yandan da güzelce karıştırın.
  • Kıvamı iyice oturunca ve katılaşınca servis etme aşamasına gelmiş demektir.
  • Tahta kaşık, dondurma kaşığı ya da yemek kaşığı yardımıyla sıcak helvanıza şekil verin.
  • Soğudukça katılaşacaktır kıvamı. Tam soğumadan şekil vermeniz daha kolay olur. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025