Un Çorbası Tarifi
Un Çorbası tarifi: Un Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Un Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Un Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 5 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Un Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı ve zeytinyağını derin bir tencereye alıp kızdırın. Azar azar un ekleyip kısık ateşte kavurmaya başlayın.
- Unu yakmadan kavurmaya ve hafif bir renk almasına dikkat edin.
- Kavrulan una sıcak tavuk suyunu azar azar ekleyip topaklanmaması için bir el çırpıcısı yardımıyla hızlıca karıştırın.
- Kaynamaya başlayan çorbayı tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle tatlandırın. Arzu ettiğiniz baharatlar olursa bu aşamada ekleyin.
- Küçük bir sos tenceresi ya da tavaya aldığınız tereyağını kısık ateşte eritin. Kuru nane ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.
- Servis kaselerine aldığınız sıcak çorbanın üzerine hazırladığınız naneli tereyağından gezdirip bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Un Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Çorbanın yapımında sıcak tavuk suyu yerine et suyu kullanabilir, haşlanmış et ya da tavuk parçalarına yer verebilirsiniz.Toz kırmızı biber yakarak servis edebileceğiniz çorbanın yanında ikram etmek üzerine baharatlı krutonlar hazırlayabilirsiniz.Sarımsak ya da kavrulmuş file badem ilavesiyle çorbaya farklı bir aroma kazandırabilirsiniz.Çorba yapımında kavurduğunuz unun hafif pütürlü kaldığını düşünüyorsanız pişirme işlemi sonrasında blenderden geçirebilirsiniz.
Un Çorbası tarifi için servis önerisi
Çorbayı, ince ince rendelenmiş sarımsak eklediğiniz üzüm sirkesi ilavesiyle de servis edebilirsiniz.